SaiPa teki ennätystuloksen - tulos viisinkertaistui

Liiga-Saipa Oy:n viime tilikauden tulos oli yli 700 000 euroa voitollinen ja myös liikevaihto kasvoi reilusti. Tulos on SaiPan kaikkien aikojen paras. Hyvän tuloksen vuoksi SaiPa kasvattaa pelaajabudjettiaan tulevalla kaudella.

urheilu
SaiPan kannattajat juhlivat.
Tomi Hänninen

Liiga-SaiPa Oy teki viime tilikaudella ennätysmäisen tuloksen. Tulos oli 742 489 euroa voitollinen. Myös liikevaihto kasvoi edelliskaudesta lähes miljoonalla ja oli nyt noin 4,8 miljoonaa euroa. Tulos on SaiPan historian paras. Se on myös tähän mennessä tuloksensa julkistaneiden liigaseurojen paras.

Voitollinen tulos on monen tekijän summa. Toimitusjohtaja Riku Kallioniemi listaa onnistumisiksi yhteistyökumppanisopimukset, lipputulot ja ravintolatoiminnan. Myös kauden aikana tehdyt pelaajasiirrot kasvattivat tulosta.

SaiPan tuloksen taustalla oli parin vuoden takainen noin 900 000 euron tappio. Tuolloin Liiga-SaiPa Oy:n omistajat sitoutuivat sijoittamaan joukkueeseen lisäpääomaa.

Sijoitus kannatti, sillä jo vuosi sitten tulos kääntyi voitolliseksi, ja nyt päättyneellä kaudella muun muassa hallin täyttäneet fanit takasivat tuloksen roiman nousun.

Tulevalla kaudella SaiPa aikoo kasvattaa pelaajabudjettiaan. Myös jäähallin palveluita kehitetään. Budjetti perustuu 3700 katsojan keskiarvoon.