1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Forssa

Kaupunginjohtaja odotti työn alkamista koko kesän

Forssan uuden kaupunginjohtajan Sami Sulkon ensimmäinen työpäivä kului kaupungintalolla uusiin ihmisiin ja asioihin tutustuessa. Sulkon mukaan päivästä jäi positiivinen vire. Haasteita uuden kaupunginjohtajan arkeen tuo muun muassa tiukka taloustilanne.

Kuva: Eeva Hannula / Yle

Forssan uusi kaupunginjohtaja Sami Sulkko aloitti työnsä torstaina.

- Koko kesän olen odottanut töiden alkamista. Ensimmäinen päivä kului palavereissa luottamushenkilöiden ja kaupungin henkilöstön kanssa. Ilmapiiri kaupungintalolla on hyvä. Oli hienoa tutustua uuteen työyhteisöön.

Sulkko uskoo, että keskustelemalla päästään eteenpäin asiassa kuin asiassa.

Haasteet odottavat työpöydällä

Uusi kaupunginjohtaja on tiukan paikan edessä, sillä talouden vaikeat ajat tuntuvat Forssassakin. Sulkon työpöydällä ovat jo muun muassa kaupungin investointiohjelman uudelleen arviointi ja kouluverkon tiivistäminen.

Ratkaistavana on muun muassa Koijärven koulun tulevaisuus. Sulkko ehti tutustua asiaan jo ennen pestinsä alkua.

- Eilen kävin Pohjois-Forssassa paikan päällä. Nopea arvioni on, että siinä tehdään suurta investointia, joka koskee vain pientä osaa forssalaisista. Jos koulu rakennetaan, se voi tarkoittaa joidenkin muiden yksiköiden lakkauttamista.

Työpöydällä odottaa myös kaupunkistrategian valmistelu. Sulkko toivoo, että strategia ei jää sanahelinäksi, vaan että se oikeasti ohjaa kaupungin toimintaa ja kehittämistä.

Sami Sulkko siirtyi Forssaan Savonlinnan viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden johtajan tehtävistä.