1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Helsingin keskustaan nousee jättimäinen katutaideseinä

Tänään avataan Helsingin keskustassa jättimäinen katutaideseinä Kiasma Wall. Seinä nousee Nykytaiteen museo Kiasman ja Baanan väliin.

Seinä on osa urbaanin taiteen URB-festivaalia. Seinä avataan perjantaina 2.8. kello 16.

Kiasma Wall -rakennelma on kolmion muotoinen. Pitkällä, 12 metrin pituisella seinällä nähdään teoksia kotimaisilta ja ulkomaalaisilta maalareilta. Kaksi lyhyttä, 7 metrin levyistä seinää ovat avoinna kaikille tekijöille ympäri vuorokauden.

URB-festivaali järjestetään 2. -1 11.8. Kiasma Wall on pystyssä kuusi viikkoa. Tapahtuman järjestää nuorisoasiainkeskus yhdessä Kiasman sekä Make Your Mark -gallerian ja Geezersin kanssa.

Musiikkitapahtumia vielä runsaasti

Viikonlopun musiikkitapahtumissa on tarjolla mm. kuorolaulua ja maailmanmusiikkia.

Lauluharrastajat kokoaa Joensuuhun perinteiset laulujuhlat, joiden yhteydessä kuulllaan ennen kaikkea monipuolisia kuoroesityksiä, mutta myös mm. pelimannimusiikkia. Laulurinteella ja eri puolilla kaupunkia järjestettävissä tapahtumissa on mukana myös ulkomaisia esiintyjiä mm. Venäjän Karjalasta. Laulujuhlia vietetään perjantaina ja lauantaina 2. - 3.8.

Maailmanmusiikkia ja monenlaista vaihtoehtoista musiikkia tarjoaa Raaseporissa järjestettävä Faces -etnofestivaali. 16. kertaa järjestettävä, itseään poikkikulttuuriseksi luonnehtiva festivaali pitää sisällään mm. mm. musiikkia, teatteria, tanssia, runoja, taidetta, työpajoja ja basaareita. Faces järjestetään 2. - 4. Pohjan kirkonkylässä Gumnäsin juhla-alueella.

Perinteisempää festivaalitarjontaa edustaa Kuopion Väinölänniemessä 2. - 3. järjestettävä Kuopiorock. Kaksipäiväisessä tapahtumassa esiintyvät mm. PMMP, Pää Kii ja virolainen Metsatöll.