1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vähänkyrön teatterileirin Peter Pan lentää näyttämölle

Vähänkyrön nuorisotalo Kyrölässä harjoitellaan parhaillaan tiivisti teatterileirin Peter Pan -näytelmää. Esityskuntoon se pitäisi saada vajaan viikon harjoittelulla. Idolit, kuten Aku Hirviniemi toimivat nuorille kannustavina tekijöinä kohti näyttelijän ammattia.

Kuva: Jussi Mustikkamaa/Yle

Vähänkyrön nuorisotalo Kyrölässä on takana kiireinen viikko. Peter Pan- näytelmän harjoitukset aloitettiin maanantaina ja nyt lauantaina on jo vuorossa esitykset. Lavastukset, valot ja asut rakentuvat viikon aikana. Näytelmää valmistavalle teatterileirille osallistuu parikymmentä 7-14-vuotiasta lasta. Osalllistujista vain kaksi on poikia.

- Joka puolella Suomea on samanlainen ilmiö, pitäisi saada myös poikia harrastamaan näyttelemistä, kertoo nuoriso-ohjaaja Helena Väänänen, joka toimii leirin ohjaajana.

Toista kertaa leirille saapunut 11-vuotias Valtteri Thoden on innokas näyttelijä. Leirillä ja viikonlopun esityksissä hänellä on kunnia toimia Peter Panin roolissa.

- Mä tykkään hirveästi näytellä ja tahtoisin tulla Aku Hirviniemen kaltaiseksi, kertoo myös ammattilaisurasta haaveileva Thoden.

Uskallusta avata suunsa suuremmankin yleisön edessä

Helena Väänänen kertoo näyttelemisen olevan nuorelle todella hyvä harrastus. Väänäsen mukaan lapset oppivat vuorovaikutusta, sosiaalisuutta, keskittymistä.

- Vaikka ei ihan ammattilaiseksi asti päätyisikään, niin itsevarmuus kehittyy huomattavasti. Nuoret oppivat avaamaan suunsa isommankin yleisön edessä, Väänänen kertoo.

Näytelmässä äitiä esittävä 13-vuotias Johanna Jaakkola osallistui leirille jo toista kertaa. Häntä kiehtoo erityisesti toisen saappaisiin astuminen.

- Ihanaa, että saa olla joku muu hetken aikaa kuin itsensä, Jaakkola toteaa.

Peter Pan  esitetään  lauantaina ja sunnuntaina Vähäkyrön Kyrölässä. Esityksiin on vapaa pääsy.