Kotkan saaristoliikenteen uusi yhteysalus hajosi heti

Kaikki m/s Nordic Eiderin Kaunissaaren vuorot perjantailta on peruttu ja muut vuorot ovat huomattavasti myöhässä. Alus ehti liikennöidä yhden päivän.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Elokuun alusta Kotkan saaristoliikenteessä liikennöinnin aloittanut m/s Nordic Eider on joutunut huoltoon jo yhden päivän työn päätteeksi. Nordic Coast Line -varustamon mukaan aluksen keularampin tekniikka ei toimi.

Aluksen vuorot Kaunissaareen on peruttu perjantailta. Lisäksi muu liikenne on huomattavasti myöhässä. M/s Nordic Eider pääsi lähtemään huollon jälkeen Haapasaareen iltapäivällä noin kello 13. Kuljetus kaupunkiin lähtee Haapasaaresta kello 15.30. Haapasaareen pääsee Kotkasta vielä perjantai-iltana kello 20.45.

Alus liikennöi perjantaina myös Kotkasta Kuutsaloon kello 17.30.

Varustamo pahoittelee peruutuksia ja myöhästymisiä. Se uskoo, että huomisesta lähtien liikenne sujuu normaalisti.

Kotkan saaristoliikenteen liikennöitsijä vaihtui torstaina. Liikennettä Kotkasta Kuutsaloon, Kaunissaareen ja Haapasaareen alkaa hoitaa elokuun alusta vuodenvaihteeseen asti Nordic Coast Line.

Nordic Coast Linelta kerrotaan, että m/s Nordic Eider oli alunperin norjalainen vuonoalus. Kotkaan alus saapui Paraisilta, jossa se oli tuuraamassa linjan vakioalusta sen huollon ajan.

Paraisten liikenteessä palvelutasovaatimukset ovat erilaiset kuin Kotkassa, joten alusta piti vielä varustella Kotkan yhteysalusvaatimukset täyttäväksi.

Varustamon mukaan aluksen räätälöinti on ollut haastavaa, koska sopimus yhteysalusliikenteestä tehtiin vasta juuri ennen juhannusta.

14.35 lisätty yhteysaluksen perjantain aikataulut.