Hyppää sisältöön

Festivaalijohtaja kuulee tähtivieraan äänessä pieniä enkeleitä

Oulunsalo Soi -tapahtumassa konsertoiva kontratenori Maarten Engeltjes saa toista kertaa ohjelmiston koonneen mezzosopraano Virpi Räisäsen runolliseksi. Musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna jo kuudennentoista kerran.

Kuva: Heikki Tuuli

Oulun seudulta kotoisin oleva ja nyt Alankomaissa asuva Virpi Räisänen kokee lämpimiä tunteita joka kerta käydessään Oulussa.

- Minusta tuntuu aivan ihanalta kun tänne pääsen. Tämä on kotikaupunkini ja täällä on minun oloisia ihmisiä ja täällä on hyvä olla, iloitsee Virpi Räisänen.

Räisänen aprikoi, että toinen kerta taiteellisena johtajana oli paljon helpompi aloittaa. Ensimmäinen vuosi meni jännittäessä koko festivaalin ajan ja vain toivoen parasta. Hän ylistää festivaalia yhdessä tekevää tiimiä ammattitaitoiseksi ja on erittäin iloinen paikalle saaduista taiteilijoista.

- Lähden siitä, että haluaisin Oulun seudun yleisön näkevän sellaiset taiteilijat, jotka ovat sykähdyttäneet itseäni. Ja jos minua joku sykähdyttää, niin se ei tapahdu ihan helposti, hymyilee Virpi Räisänen.

Ensimmäisen vuoden kokemusten perusteella hyviksi todetut konserttipaikat tulivat valituiksi uudelleen, esimerkiksi Lumijoen kirkko, Hailuoto sekä Oulun kaupungintalon juhlasali osoittautuivat erinomaisiksi konserttipaikoiksi.

"Suusta tulee pieniä enkeleitä"

Ja se mitä Maartenin suusta tulee, ne ovat todella pieniä enkeleitä.

Virpi Räisänen

Yksi Oulunsalo Soi -festivaalin huippunimistä on Lontoon sinfoniaorkesterin ja Alankomaiden kamariorkesterin konserttimestari Gordan Nikoliæ. 

- Hän on vanha kollegani, kun soitin aikaisemmin Alankomaiden kamariorkesterissa. Ne olivat hienoja vuosia. Olin jo silloin vaihtamassa uraani lauluun, mutta sitä oli vaikea tehdä. Minusta oli niin kiva lähteä töihin joka aamu sen takia, kun siellä oli nero töissä. Ja nyt tämä nero on saapunut tänne Ouluun, iloitsee Virpi Räisänen.

Toisena huippunimenä Räisänen nostaa esille hollantilaisen kontratenorin Maarten Engeltjesin.

- Hän tekee ihan huikeaa uraa ympäri maailmaa. Hän on ehkä tällä hetkellä tunnetuin nouseva tähti kontratenorien saralla. Ja on hauska sattuma, kun hänen sukunimensä Engeltjes tarkoittaa suomeksi pieniä enkeleitä. Ja se mitä Maartenin suusta tulee, ne ovat todella pieniä enkeleitä, pohtii Virpi Räisänen.

Lapset myös vahvasti esillä

Lapset ovat lisäksi esillä paljon esillä tänä vuonna, vuoden teemaksi valikoituikin lapset ja taivaallisuus.

- Tietenkin kun teemoja ja ohjelmistoja miettii, niin oma elämä on siinä hyvin paljon mukana. Halusin tänä vuonna tuoda lapsia paljon esille ja avajaiskonserttimme nimi onkin Kakarat ja Kerubit ja festivaali päätetään perhekonserttiin.  Mukana on paljon paikallisia lahjakkaita lapsisoittajia ja sitten meillä on Daniel Helakorpi, Kiimingin kuuluisa Väinämöinen myös mukana.

Festivaaliin liittyen nähdään lisäksi Oulunsalon kirjastossa Vuoden kuvataitelijan Mari Hokkasen näyttely, joka on esillä elokuun loppuun asti.

Oulunsalo Soi –kamarimusiikkifestivaali pidetään Oulun seudulla 1.-6. elokuuta.