1. yle.fi
  2. Uutiset

Tunisia hyökkäsi rajaseudun kapinallisia vastaan

Sotilasoperaatio aloitettiin, koska kapinalliset tappoivat kahdeksan sotilasta. Samaan aikaan Tunisian johto on aloittanut neuvottelut maan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi.

Ulkomaat

Tunisian armeija aloitti perjantaina hyökkäyksen kapinallisia vastaan Algerian-vastaisen rajan lähettyvillä, sotilaslähde kertoi. Operaatio on paraikaa käynnissä ja "terroristiryhmä" saarrettu, lähde kertoi.

Maanantaina kahdeksan tunisialaista sotilasta joutui rajaseudulla asemiesten väijytykseen. Heidät löydettiin kuolleina Tunisian korkeimman vuoren Chambin läheltä. Surmien jälkeen myös Algerian armeija on vahvistanut joukkojaan rajalla.

Tunisian joukot ovat kiihdyttäneet kapinallisten etsintöjä Chambi-vuoren alueella keväästä alkaen, koska kapinalliset tappoivat ja haavoittivat useita sotilaita.

Tunisian johto on juuri käynnistänyt neuvottelut opposition ja kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa. Neuvotteluilla pyritään ratkaisemaan Tunisian poliittista kriisiä, joka kärjistyi oppositiokansanedustaja Mohamed Brahmin murhasta viikko sitten.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi