1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Forssa

Forssassa päätetään elokuussa isoista investoinneista

Pohjois-Forssan kouluhankkeen tuomio kuullaan jo ennen elokuun puolta väliä Forssan kaupunginhallituksessa. Pohjois-Forssan koulun rakentaminen ei saa kannatusta asian esittelevältä Forssan uudelta kaupunginjohtajalta Sami Sulkolta.

Forssan kaupunginhallitus saa elokuussa päätettäväkseen muun muassa suuren investointipaketin. Forssassa on jo pitkään puhuttu siitä, että Pohjois-Forssaan tarvitaan uusi koulu Matkun ja Kojon lapsille.

Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko ei kuitenkaan kannata Pohjois-Forssan eli Koijärven koulun rakentamista. Sen sijaan Forssassa tulisi peruskorjata Tölön koulu.

Pohjois-Forssan koulun 3,4 miljoonan euron kustannukset ovat nykytasolle liian suuret siitäkin syystä, että hanke vaatii vielä lähes 200 000 euron lisämäärärahan.

Kaupungin suurista investoinneista kaupunginjohtajan kannatuksen saa Forssan linja-autoasema.

- Kun huomioidaan minkälainen on Forssan kaupunkikeskustan yleisilme ja johdonmukainen jatkumo siinä, niin minun mielestäni linja-autoasema pitäisi pystyä peruskorjaamaan.

- Koska sekin on riski, että linja-autoasema tyhjenee ja yrittäjät eivät ole enää kiinnostuneita olemaan siellä vuokralla sen kiinteistön kunnon takia.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko muistuttaa, että se ei ole kuntalaisellekaan kivaa, että rakennukset ovat huonossa kunnossa.