Tanssilavoilla pyyhkii lujaa

Parketeilla on riittänyt pyörijöitä Varsinais-Suomessa. Lämpö on kasvattanut kävijämääriä erityisesti suurilla lavoilla.

kulttuuri
Tunnelmia tanssilattialta.
Kaisu Jansson / Yle

Sateiseen viime kesään verrattuna tanssilavoilla on mennyt hyvin. Osalla kävijöitä on riittänyt ruuhkaksi asti. Someron Esakalliolla parhaina iltoina on pyörähdellyt jopa 1 500 tanssijaa.

- Kesä on ollut ennätyshyvä, kehaisee Matti Oksanen.

- Samaan tahtiin on tanssittu kuin aiemmin. Tanssikursseilla on käynyt aiempaa enemmän ja nuorempaakin väkeä, sanoo Markku Appel Raision Huvilinnusta.

Suuri osa lavoista tanssittaa ihmisiä lauantaisin. Vaikka samalle päivälle saattaa osua useammatkin tanssit, on kävijöitä on riittänyt myös pienille lavoille. Martti Peijosen mukaan helle haittaa tanssijoita sadetta vähemmän ainakin Hallin lavalla Salossa.

- Joskus on joku isäntä ollut paita hiestä märkänä illan päätteeksi. Tansseihin tullaan kuitenkin myös tapaamaan ihmisiä, joten on tärkeää, että pääsee ulos juttelemaan. Se ei onnistu sateella.

Pääasiassa lavoilla viihtyvät yli 40-vuotiaat, mutta tanssien järjestäjien mukaan useimmilla lavoilla ikähaitari venyy vauvasta vaariin.

- Meillä käy ihan lapsiakin suosikkibändejään kuuntelemassa. Vanhimmat tanssijat ovat 70- ehkä 80-vuotiaita, kertoo Laura Toivonen Valasrannasta.