Pakistanilainen tv-kanava tyrmistyttää jakamalla lähetyksessä orpolapsia - video

Hyväntekeväisyysjärjestön mukaan todellinen kauhistus Pakistanissa on köyhyys, joka pakottaa vanhempia hylkäämään lapsiaan.

Ulkomaat
Kuvakaappaus Pakistanilaisesta tv-ohjelmasta.
Tv-juontaja Aamir Hussain kiistää, että vauvoja luovutettaisiin ohjelmassa palkintoina.

Pakistanissa tv-asema herättää ristiriitoja jakamalla suorassa lähetyksessä hylätyksi joutuneita vauvoja uusille adoptiovanhemmille.

Maan suosituin tv-juontaja Aamir Hussain on luovuttanut suorassa lähetyksessä viime viikkoina kolme hylätyksi joutunutta vauvaa uusille adoptiovanhemmille.

- Löysimme vauvan hiljattain roska-astiasta. Veimme hänet sairaalaan, ja nyt hän tuo lohtua lapsettomalle pariskunnalle, Hussain sanoi lähetyksessään.

Hylätyt vauvat on pelastanut pakistanilainen hyväntekeväisyysjärjestö Chhipa. Järjestö kertoo saavansa tuhansia hakemuksia lapsettomilta pareilta.

Emme anna vauvoja palkintoina, vaan palveluksena ihmiskunnalle.

Aamir Hussain

Hussainin ohjelma on herättänyt suuria tunteita Pakistanissa. Monien mielestä on vastenmielistä, että vauvoja annetaan pois katsojalukujen parantamiseksi. Yleensä ohjelmassa jaetaan muun muassa moottoripyöriä tai puhelimia heille, jotka vastaavat islamia koskeviin kysymyksiin.

Pakistanilaiset tv-kanavat ovat kilpailleet katsojista kiivaasti sen jälkeen, kun ne vapautettiin valtion kontrollista noin vuosikymmen sitten. Hiljattain yhdessä uutislähetyksessä näytettiin muun muassa kuinka mellakoissa haavoittunut kanavan työntekijä kuoli verenvuotoon.

Hussain kiistää väitteet, joiden mukaan vauvoja luovutetaan ohjelmassa palkintoina.

- Emme anna vauvoja palkintoina, vaan palveluksena ihmiskunnalle, hän sanoo.

Hussainin ohjelman tuottajat eivät vastanneet uutistoimisto Reutersin haastattelupyyntöön. Toimittajat olisivat halunneet kysyä autetaanko myös niitä perheitä, jotka haluavat pitää lapsensa.

Lähteet: Reuters