HS: Ollila on pitänyt sijoitusyhtiönsä piilossa

Helsingin Sanomien mukaan Jorma Ollila ei ole ilmoittanut omistamaansa sijoitusyhtiötä sisäpiirirekisteriin.

talous
Helsingin sanomat 3. elokuuta 2013.
Helsingin Sanomat 3. elokuuta 2013.Yle / HS

Nokian entinen toimitusjohtaja Jorma Ollila ei ole ilmoittanut sisäpiirirekisteriin omistamaansa sijoitusyhtiötä, kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n mukaan Ollila ei ole ilmoittanut vuonna 2000 perustettua, Luxemburgissa olevaa Kestrel-yhtiötä sisäpiirirekisteritietoihinsa muun muassa sinä aikana, kun hän toimi Nokian toimitusjohtajana vuosina 1992 - 2006. HS:n mukaan maininta Kestrelistä ilmestyi teräsyhtiö Outokummun rekisteriin perjantaina - sen jälkeen, kun lehti oli tiedustellut asiaa.

Ollila on nykyisin sekä Outokummun että öljy-yhtiö Royal Dutch Shellin hallitusten puheenjohtaja.

Jorma Ollila kertoi HS:lle tarkastaneensa juristilta, pitäisikö Kestrel ilmoittaa sisäpiiritietoihin. Ollilan mukaan juristi oli tulkinnut asiaa niin, ettei ilmoitusta tarvitse tehdä. Hän myös kertoo, ettei ole omistanut sijoitusyhtiönsä kautta sellaisten yhtiöiden osakkeita, joissa on ollut johtotehtävissä.

HS:n haastatteleman Finanssivalvonnan osastopäällikön Jarmo Parkkosen mukaan ulkomailla oleva sijoitusyhtiö voi kuulua ilmoitusvelvollisuuden piiriin. Parkkonen ei ottanut lehden haastattelussa kantaa Ollilan tapaukseen, vaan kommentoi asiaa yleisellä tasolla.

Jarmo Parkkonen kertoi lauantaina Yle Uutisille, ettei Finanssivalvonta kommentoi yksittäisiä tapauksia. Hän ei ottanut kantaa siihen, aikooko Finanssivalvonta aloittaa tapauksen selvittämisen.