Italiassa myytävät Hitler- ja Mussolini-viinit herättävät kummastusta

Norjalaisturistit törmäsivät outoihin alkoholijuomiin ruokakaupassa Riminissä. Viime kesänä Hitler-viinipulloja löytyi Gardajärvellä sijaitsevasta kaupasta. Viinit ovat osa Lunardellin viinitilan historiallisten henkilöiden viinisarjaa.

Ulkomaat
Viinipulloja, joiden etiketeissä esiintyvät Hitler ja paavi Johannes Paavali II, myynnissä supermarketissa
Viinipulloja, joiden etiketeissä esiintyvät Hitler ja paavi Johannes Paavali II, myynnissä supermarketissa elokuussa 2012.Vincenzo Amato / EPA

Italialaisen ruokakaupan hyllyltä löytyneet Hitler- ja Mussolini-viinit herättävät ihmetystä. Riminissä lomaillut norjalainen pariskunta törmäsi erikoisiin viinipulloihin tavallisessa ruokakaupassa, kertoo sanomalehti Adresseavisen.

Pullojen etiketeissä poseerasivat natsijohtaja Adolf Hitler ja fasistijohtaja Benito Mussolini. Hakaristit olivat näkyvästi esillä Hitler-etiketeissä ja yhdessä pullossa luki Mein Fuhrer.

Trondheimilaiset Håvard ja Geysa Furulund kertovat, että erikoiset viinipullot olivat erillään muista viineistä.

- Vaikutti siltä, etteivät he halunneet asiakkaan näkevän pulloja heti kauppaan tullessaan, mutta ne olivat silti helposti saatavilla, pariskunta sanoo Adresseavisenille.

Viime kesänä Hitler-viinipulloja löytyi Gardajärvellä sijaitsevasta kaupasta. Myynnissä oli muun muassa pullo, jonka etikettiin oli liitetty Hitlerin ja paavi Johannes Paavali II kuvat. Tuolloin pullot vedettiin pois myynnistä asian noustua julkisuuteen.

Hitler-viini on osa Lunardellin viinitilan historiallisten henkilöiden viinisarjaa. Oman viininsä ovat Hitlerin ja Mussolinin lisäksi saaneet muun muassa Josif Stalin ja Winston Churchill.