Poliisilla liki 600 tehtävää viikonlopulta - myös thaihieromoista ikkunoita rikki

Poliisi kärräsi viikonlopun aikana yli 60 päihtynyttä putkaan ja setvi alkoholinläträäjien tekoja Päijät-Hämeessä. Niiden lisäksi poliisille ilmoitettiin Lahden keskustassa noin kymmenen thaihieromon ja yhden thairavintolan ison ikkunan särkemisestä.

Kotimaa
rikottu ikkuna
Meeri Niinistö / Yle

Poliisipartiolla oli kiireinen viikonloppu Päijät-Hämeessä. Päihtyneitä ja häiriköitä tuotiin putkaan 63. Juuri alkoholin kanssa lätränneet työllistivät poliisia eniten. Rikosperusteisesti otettiin kiinni kymmenen henkilöä. Lisäksi muutamalla oli perässään etsintäkuulutus.

Rattijuoppoja poliisi nappasi kuitenkin tavallista vähemmän. Poliisi tosin kuulutti ennakkoon, että se puhalluttaa tehoratsioissa lauantaina autoilijoita.

Pahoinpitelyjä ilmoitettiin neljä, mikä on poliisin mukaan kesäviikonlopun lukemaksi vähän.

Vahingontekoja kirjattiin seitsemän. Omaisuusrikoksia kirjattiin parikymmentä, joista puolet oli polkupyörävarkauksia.

Lahden keskustan thaihieromoiden ja yhden ruokapaikan ikkunoita rikottiin lauantain vastaisena yönä. Osa teoista paljastui jo yöllä, osa vasta aamulla. Poliisin mukaan liikkeiden ikkunoiden rikkojasta eikä motiivistakaan ole mitään tietoa.

- Poliisi ihmettelee, ettei rikkojasta ole tullut tuoreeltaan ilmoituksia. Kaiken kaikkiaan ilmoituksiin tuli kahdeksan asianomistajaa.