Kesäkoulussa opitaan saunomaan

Tampereen korkeakoulujen kesäkouluun osallistuu opiskelijoita yhteensä 17 eri maasta. Ohjelmassa on suomen kieltä ja tutustumista tulevaan opiskelukaupunkiin.

Kotimaa
Saunavihta lauteilla
Anna Sirén / Yle

Kansainvälisten opiskelijoiden kesäkoulu on parhaillaan meneillään Tampereella. Euroopan ulkopuolelta tuleville yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille esitellään suomalaista kulttuuria ja kieltä. Kansainvälinen kesäkoulu järjestetään jo kahdeksatta kertaa.

- Tämä kurssi on monelle ihan ensimmäinen kokemus kenties uudessa maanosassa. Haluamme näyttää, että Tampere on kiva paikka, jossa on luonto lähellä ja kivaa tekemistä, sanoo Unipoli Tampereen koordinaattori Outi Kärenlampi.

Usein tämä meidän suosittu retki Viikinsaareen on monille ensimmäinen kerta, kun he pääsevät saunaan ja järveen uimaan.

Outi Kärenlampi

Ulkomaalaiset kyselevät Suomen luonnosta ja saunomisesta. 30 uudelle ulkomaiselle opiskelijalle annetaan mahdollisuus kokeilla löylyjä myös itse. Kieliopintojen lisäksi vapaa-ajan ohjelmaan kuuluu mm. kävelyretki Pyynikin maisemissa, sauna-iltapäivä Viikinsaaressa, mini-olympialaiset suomalaiseen tapaan Tammelan stadionilla sekä Finnish Food Tasting -tapahtuma.

- Usein tämä meidän suosittu retki Viikinsaareen on monille ensimmäinen kerta, kun he pääsevät saunaan ja järveen uimaan, Outi Kärenlampi kertoo.

Euroopan sisältä tuleville opiskelijoille järjestetään Tampereella omat kurssit EU:n rahoituksella. Niissäkin käydään läpi suomen kielen alkeita.

Unipoli Tampere -yhteistyöverkostoon kuuluvat Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen teknillinen yliopisto, Poliisiammattikorkeakoulu sekä Tampereen yliopisto.