Hyppää sisältöön

Venetsialaisilo pysyy ilmaisena

Hupia, pauketta, vettä ja tulta. Vahvasti omaa osaamista, maustetta muilta. Kesän päätösjuhla, Kokkolan Venetsialaiset, pysyy Kauppatorilla perjantai-illasta sunnuntaihin kestävänä ilmaistapahtumana.

Elokuun viimeisen viikonvaihteen elementit ovat tutut: sambaa, Suntin soutua, taika- ja tulitemppuja, paljon musiikkia ja ilotulitus. Uutta on kulta-Tiikereiden esittäytyminen torilla lauantaina. Lentopallon  suomenmestarit pelaavat beach volleyta hotellin ja torin välisellä kadulla. Hiekkaakin on  luvassa.

Matkailu uskoo paikallisuuteen ja juuriin. Kokkolalaisten mielestä tapa päättää kesä valon ja veden Venetsialaiisin, on paikkakunnalta lähtöisin. Perinteitä löytyy yli sadan vuoden ajalta.

- Aito ja alkuperäinen. Meidän tehtävämme on vaalia ja viedä Venetsialaisia eteenpäin, painottaa Kokkolan Matkailun toimitusjohtaja Jaska Pensaari.

Ilmainen, koko perheelle tarkoitettu

Kokkolan Venetsialaiset halutaan pitää koko perheen ilmaistapahtumana.

Ihmisten iloiset ilmeet ja hyvä fiilis antavat potkua, että kannattaa järjestää.

- Ihmisten iloiset ilmeet ja hyvä fiilis antavat potkua, että kannattaa järjestää, Pensaari perustelee maksuttomuutta.

Perjantai-ilta on varttuneemmalle yleisölle. Illan tähtenä esiintyy Guardia Nueva solisteinaan Saara Aalto, Jonna Pirttijoki ja Matti Korkiala. Kapellimestari Raimo Vertainen lupaa illaksi upeaa huipentumaa, mitä – se on järjestäjillekin yllätys.

Nuoria  houkutellaan lauantai-illalla esimerkiksi Jontte Valosaarella ja Sini Sabotagella. Tulta ja valoa on tarjolla illalla parin esityksen verran Belenos –tulishowssa, ja ilta päättyy ilotulitukseen.

Sunnuntai on perinteinen perhepäivä Kauppatorilla. Lapsille on luvassa on ainakin musiikkia ja tanssia.

Venetsialaiset pysyy torilla

Kokkolalan Venetsialaisten keskuspaikkana pysyy Kauppatori. Tapahtuman siirtoa  Meripuistoon ei ole Kokkolan Matkailun toimitusjohtaja Jaska Pensaarin mukaan tänä vuonna edes harkittu.

- Viime vuonna perjantai-iltana oli vajaat 10 000 kävijää, lauantaina 15 000. Olisi riski lähteä siirtämään, kun homma toimii.

Merellekin pääsee, sillä Meripuistosta järjestetään perinteiseen tapaan Jennyllä soihturisteilyjä.

.
.