1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Tashan Adeyinka saapuu AC Oulusta vahvistamaan FC Jazzin hyökkäystä

Brittihyökkääjä Tashan Adeyinka, 22, pelaa uransa ensimmäistä kautta ulkomailla. Hän aloitti Ykkösessä vakuuttavasti tehden kaksi maalia kolmessa ensimmäisessä sarjaottelussa.

urheilu

Hyökkääjä Tashan Adeyinka liittyy FC Jazziin kuukauden lainasopimuksella Ykkösen AC Oulusta. Brittiläisen ura Suomessa alkoi mallikkaasti, kun Adeyinka pöllytti maaliverkkoa kahteen otteeseen kolmessa ensimmäisessä pelissään. Tämän jälkeen hyökkääjä koki vaikeamman vaiheen ja maalihanat tyrehtyivät.

- Tashan hakee meiltä uutta nostetta ja onnistumisia. Hän on meillä elokuun loppuun asti vuokralla. Jos pelaaja osoittautuu hyväksi vahvistukseksi, on mahdollista, että hän on koko loppukauden ajan riveissämme, edustusjoukkueen manageri Jouni Joensuu sanoo.

Adeyinka korvaa FC Jazzin kärkikalustossa Einari Kuritun ja Marcus Okorie Iqwen poissaoloja. Okorie Iqwe on polvivamman takia koko loppukauden sivussa, ja Kurittu joutuu leikkaukseen kuluvalla viikolla.

- Einarikin on todennäköisesti koko loppukauden sivussa, tai korkeintaan aivan syyskuun lopussa pelikunnossa. Tashan on todella raamikas kaveri, joka on taitava ja hyvä suojaamaan palloa ja liikkuu myös hyvin. Toivotaan, että hän nousee uuteen kukoistukseen Jazzin paidassa, Joensuu kuvailee.

FC Jazz kartoittaa edelleen myös muita mahdollisia lisävahvistuksia. Joukkueen testissä olleen amerikkalaistoppari Christian Ibeaghan kanssa ei päästy sopimukseen. Hän on jo jatkanut matkaansa Hollantiin hakemaan seuraavaa testimahdollisuutta.

Lue seuraavaksi