Miesten superpesiksen runkosarja päättyy - Taisteluparit pudotuspeleihin vielä avoinna

Superpesiksen runkosarjassa pelataan tänään illalla viimeiset ottelut. Sotkamon Jymy on jo voittonsa varmistanut eikä Vimpelin Vedon kakkospaikkaakaan enää uhkaa mikään. Seuraavista sijoituksista käydään vielä kovaa taistelua. Jymyjussien päävalmentaja on tyytyväinen nykyisiin saavutuksiin.

urheilu
Pesäpallo ja -maila.
YLE

Miesten superpesiksessä pelataan tänään äärimmäisen jännittävä runkosarjan viimeinen kierros. Sarjataulukossa samoissa pisteissä olevat Koskenkorvan urheilijat ja Seinäjoen Jymyjussit kamppailevat tosissaan tärkeistä viimeisistä pisteistä saadakseen paremmat asetelmat jatkopeleihin. Kummallakaan ei ole edessään helppo vastus, sillä Kossu kohtaa tänään Pattijoen Urheilijat Raahesta ja Jymyjussit kotikentällä puolestaan Sotkamon Jymyn.

Runkosarjan kakkospaikan jo varmistanut Vimpeli saa pelata vailla paineita vierasottelun Hyvinkäällä. Alajärven Ankkurit puolestaan voi vielä tänään nousta häntäpaikalta, mutta joutuu joko alempiin pudotuspeleihin tai karsimaan paikastaan superpesiksessä.

Seinäjokisen pesäpallon uskottavuus on parantunut

Seinäjokelainen pesäpallo muuttui viime syksynä, kun Nurmon Jymy ja Seinäjoen Maila-Jussit päättivät lähteä yhteisellä joukkueella miesten Superpesikseen. Seinäjoelle syntyi pesäpalloilun fuusioseura JymyJussit. JymyJussien päävalmentaja Sami-Petteri Kivimäki on tyytyväinen kuluvaan kauteen.

- Tärkeintä meille oli tällä kaudella palauttaa uskottavuus seinäjokiseen pesäpalloon. Siinä me ollaan mielestäni onnistuttu. Yleisön keskiarvo on ollut otteluissa reippaasti yli 1500 katsojan, Kivimäki kertoo.

Viimeisen runkosarjaottelunsa Jymyjussit pelaa Sotkamoa vastaan. Pelkona on, että joukkueet kohtaavat heti pudotuspelien alkuvaiheessa.

- Voitto Sotkamosta vaatii joukkueelta nappisuoritusta. Vastassa on todella kova ja huippu-ulkopeliä pelaava joukkue, Kivimäki kertoo.

Kivimäki kertoo kuitenkin sarjan olevan todella tasaväkinen. Jymyjussien tavoitteena on päästä neljän joukkoon.

- Vimpeli ja Sotkamo ovat karanneet muilta, mutta sijoista 3-8 käydään kovaa taistelua. Tästä viimeisestä kierroksesta on paljon kiinni, Kivimäki toteaa.