1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Tampereen 45. Teatterikesä pui politiikkaa teatterin keinoin

Tänään virallisia avajaisiaan viettäneessä Tampereen Teatterikesässä pureudutaan muun muassa yhteiskunnallisiin ja poliittisiin aiheisiin.

teatteritaide
Clunker Circus: Saana Peura, Jori Reunanen, Rasmus Witikka
Clunker Circus Laikunlavalla: Saana Peura, Jori Reunanen ja Rasmus Witikka ovat vauhdissa. Marko Melto / Yle

Ohjelmistossa on kaikkiaan 19 esitystä, joista seitsemän kansainvälisiä. Kotimaisista nähdään esimerkiksi Kansallisteatterin Patriarkka sekä Ryhmäteatterin Eduskunta 2. Yhteiskunnassa riittää tällä hetkellä puhetta enemmän kuin koskaan, mutta teatterilla on edelleen sanottavaa.

- Teatteri on ihan oma lajinsa, se osallistuu keskusteluun taiteen keinoin. Minun mielestäni se pystyy tuomaan esiin sellaisia asioita ja sillä tavalla, jota mikään muu media ei pysty tuomaan. Se on minusta teatterin voima ja rikkaus, pohtii Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään kuuluva Auvo Vihro.

Teatterin roolina on provosoida ja se voi Vihron mukaan näyttää asiat nurin niskoin.

Teatteri voi aika vastuuttomastikin joskus ottaa kantaa, koska se on teatteritaidetta.

Auvo Vihro

- Näin teatteri pystyy toimimaan. Teatteri voi aika vastuuttomastikin joskus ottaa kantaa, koska se on teatteritaidetta, Vihro sanoo.

Teatterikesän ohjelmateltta tuo tunnelmaa Keskustorille

Tampereen teatterikesän kävijöistä moni suuntaa iltaisin kulkunsa myös Ohjelmatelttaan. Keskustorille pystytetty puna-valkoraidallinen teltta avaa ovensa iltakuudelta ja aina sen edessä on jo odottamassa innokas joukko sisääntulijoita.

Tänä kesänä ohjelmateltan täyttävät erityisesti nuoret laulajat ja suuret kokoonpanot. Viikon avaa illalla Kaj Chydenius, jonka laulustudio esiintyy lavalla kymmenettä ja samalla viimeistä kertaa.

- Ilta varattiin loppuun jo ennakkoon, ehkä muutama lippu saattaa olla ovella. Henkilökohtaisesti tämä tulee olemaan tosi haikea ilta. Meillä on ollut kymmenen vuoden ajan niin ihana yhteistyö, ettei voi kuvitellakaan, sanoo tuottaja Mervi Paavilainen.

Teltassa viikon aikana ääntään availevat myös mm. Aino Venna sekä Heikki Salo.

Lue seuraavaksi