Autopommi tappoi ainakin 18 Damaskoksessa

Lisäksi 56 ihmistä loukkaantui voimakkaassa räjähdyksessä Damaskoksen Jaramanan alueella tiistai-iltana. Aiemmin tiistaina kapinalliset valtasivat tärkeän lentotukikohdan Aleppossa.

Syyria

Syyrian valtion uutistoimiston mukaan autopommi on tappanut ainakin 18 ihmistä pääkaupungissa Damaskoksessa. Lisäksi 56 ihmistä loukkaantui.

Uutistoimisto SANA kertoo, että voimakas räjähdys tapahtui Damaskoksen Jaramanan esikaupunkialueella myöhään tiistaina. Jaramanassa kannatetaan Syyrian hallitusta, ja se sijaitsee vain pari kilometriä kaakkoon Damaskoksesta. Kukaan ei heti ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämiseen tähtäävät kapinalliset ovat useasti iskeneet alueille, joissa asuu paljon hallituksen kannattajia ja turvallisuusjoukkojen jäseniä.

Aiemmin tiistaina Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että kapinalliset valtasivat tärkeän lentotukikohdan Aleppossa lähellä Turkin rajaa. Hallinnon vastustajat ovat yrittäneet vallata Menaghin lentokenttää viime vuodesta asti.

YK viimeistelee kemiallisten aseiden tarkastusta

YK kertoi tiistaina viimeistelevänsä yksityiskohtia Syyriassa tekemästään kemiallisten aseiden tarkastuksesta. Tarkastus saadaan valmiiksi muutaman päivän sisällä.

Viime viikolla YK kertoi, että Syyrian hallitus päästi asetarkastajaryhmän matkustamaan kolmeen paikkaan, joissa kemiallisia aseita on kerrottu käytetyn. Yksi paikoista on Khan al-Assal Aleppossa, jossa kapinalliset Syyrian hallituksen mukaan käyttivät kemiallisia aseita maaliskuussa. Kahta muuta paikkaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Asetarkastajien ryhmää johtaa ruotsalainen asetutkija Åke Sellström. He selvittävät, onko kemiallisia aseita käytetty, eivät sitä, ketkä niitä ovat käyttäneet.

Lähteet: AP, Reuters