Kymmenien laittomien rahapelisivujen ylläpitäjä: "Tienaan leipäni tällä työllä"

Suomalainen nainen markkinoi nettisivuillaan ulkomaisten rahapeliyhtiöiden palveluita ja saa siitä yhtiöiltä korvauksen. Nainen myös hankkii nettisivuilleen näkyvyyttä ostamalla linkkejä omille sivuilleen suomalaisilta blogikirjoittajilta.

Kotimaa

Ulkomaisten rahapeliyhtiöiden mainonta rehottaa suomalaisilla nettisivuilla siitä huolimatta, että mainonta on arpajaislain mukaan kiellettyä. Rahapelien monopolissa vain Fintotolla, Veikkauksella ja Raha-automaattiyhdistyksellä on lupa mainostaa palveluitaan.

Ylen haastattelema suomalainen nainen kertoo tienaavansa leipänsä ylläpitämällä kymmeniä laittomia rahapelisivuja. Nainen markkinoi nettisivuillaan ulkomaisten rahapeliyhtiöiden palveluita ja saa siitä yhtiöiltä korvauksen.

Nainen kertoo olevansa tietoinen siitä, että hänen toimintansa rikkoo arpajaislakia.

- En pidä lakia missään asioissa ylimpänä moraalinani, hän kertoo.

- Tiedän selvästi, että tässä tapauksessa laki palvelee monopolien taloudellisia etuja eikä siis mitään sen suurempaa oikeutta.

Nainen uskoo tai ainakin toivoo, että rahapelien monopoli puretaan vielä joskus Suomessa.

Hän on viime vuodesta lähtien ottanut yhteyttä ainakin kymmeniin suomalaisiin blogikirjoittajiin ja tarjonnut rahaa siitä, että nämä linkittävät naisen kotisivuja omiin blogeihinsa. Poliisihallituksen mukaan jo pelkkä linkitys laittomalle rahapelisivulle voi olla rikos.

Parista linkistä nainen tarjoaa blogikirjoittajille useita satoja euroja, Ylen tietojen mukaan parhaimmillaan 400 euroa.

Hänelle linkityksistä on paljon hyötyä, sillä ne nostavat naisen rahapelisivujen näkyvyyttä Googlessa. Se taas tuo sivuille lisää kävijöitä, mikä parantaa hänen omaa liiketoimintaansa.

- Linkkien ostoa pidetään tärkeimpänä seikkana sivujen näkyvyyden edistämisessä ja se palkitsee, nainen kertoo.

Kun nainen on yhteydessä blogikirjoittajiin, hän käyttää tekaistua nimeä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus