Tutkijat uskovat lintuinfluenssan tarttuvan ihmisestä toiseen

Lintuinfluenssan uusi kanta ei kuitenkaan tartu helposti ihmisestä toiseen. Tähän mennessä lintuinfluenssan uusi kanta on tappanut vajaat 40 ihmistä.

Ulkomaat
Kananraatoja ja kaksi työntekijää.
Työntekijät käsittelivät teurastettuja kanoja Shanghaissa toukokuussa. Kiina on saanut viime keväänä puhjenneen epidemian suhteellisen hyvin hallintaan.STR / EPA

Kiinalaistutkijat uskovat, että Aasiassa esiintyvän lintuinfluenssan H7N9-kanta saattaa tarttua ihmisestä toiseen. British Medical Journal -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat kertovat löytäneensä lintuinfluenssaviruksen uuden muodon, joka näyttää kykenevän tarttumaan ihmisestä toiseen.

Tutkijat perustavat päätelmän tapaukseen, jossa lintuinfluenssaan kuollut 32-vuotias nainen oli hoitanut H7N9-virukseen sairastunutta isäänsä. Nainen ei ollut ollut tekemisissä siipikarjan kanssa.

Tutkijoiden mukaan H7N9-virus ei tartu helposti ihmisestä toiseen, eikä uusi havainto nosta pandemian riskiä.

Kiina on saanut viime keväänä puhjenneen epidemian suhteellisen hyvin hallintaan muun muassa sulkemalla siipikarjaa myyviä toreja. Maailman terveysjärjestön WHO:n uusimpien tietojen mukaan Kiinassa ja Taiwanissa tartunnan on saanut runsaat 130 ihmistä, joista vajaat neljäkymmentä on kuollut.

Lähteet: Reuters, AP