1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Karavaanareille uusi alue kolmostien kupeeseen

Häme saa ensi keväänä uuden karavaanarialueen Tervakoskelle. Hämäläisen maalaismaiseman keskelle rakentuva alue sopii myös isoille ajoneuvoille, koska paikka sijaitsee kolmostien välittömässä läheisyydessä.

Kuva: Yle / Jarkko Riikonen

SF-Caravan Ydin-Häme ry:n SFC Hämeenhelmi rakentuu parhaillaan kolmostien lähelle Janakkalaan. Ensivaiheessa alueelle mahtuu nelisenkymmentä matkailuautoa.

- Alue on kooltaan noin kolme hehtaaria, mutta tulevaisuudessa meidän on mahdollista vuokrata lisää maata ja kasvattaa alueen kokoa, kertoo SF-Caravan Ydin-Häme ry:n puheenjohtaja Hannu Anttonen.

Alueella sijaitsee vanha navettarakennus, johon kunnostetaan karavaanareille vastaanotto, keittiö sekä saunatilat. Alueelta löytyy myös peruskorjattu asuinrakennus ja pihasauna.

Ydin-Hämeen yhdistyksen karavaanareiden suunnitelmiin kuuluu myös rakentaa alueelle uima-altaita ja grillikota.

Matkailuajoneuvoalueen muutostyöt on jo aloitettu ja tavoitteena on saada uusi Hämeenhelmen matkailualue käyttöön ensi keväänä. Hämeenhelmi sijaitsee noin 2,5 kilometriä Tervakoskelta Leppäkosken suuntaan. Puuhamaahan karavaanarialueelta on 5,5 kilometriä.

- Hyvät kulkuyhteydet ovat karavaanareille tärkeä asia, ja meille on tärkeää myös se, että saamme tästä Hämeenhelmestä meidän näköisen matkailualueen, Anttonen sanoo.

SF-Caravan Ydin-Häme ry perustettiin 2011 ja Hämeenhelmi on yhdistyksen ensimmäinen oma alue. Yhdistyksen tavoitteena on Anttosen mukaan päivittää perinteistä karavaanaritoimintaa muun muassa julkaisemalla omaa nettilehteä verkossa.