FC KooTeePeen luotsi nostaisi useita joukkueita karsimaan liigapaikasta

Vahvassa nousukiidossa oleva KooTeePee on päävalmentaja Sami Ristilän mukaan jalkapallon Ykkösen musta hevonen, jolla riittää intoa taistella noususta Veikkausliigaan.

urheilu
YLE / Arttu Horttanainen

FC KooTeePee on kivunnut mukaan jalkapallon Ykkösen voittotaisteluun. Joukkue pitää tällä hetkellä sarjan kolmospaikkaa ja sarjan kärkipää on varsin tasaväkinen.

- Olemme pelanneet hyvin koko kesän. Puolustuksen kautta on lähdetty ja hiottu omaa hyökkäyspeliä siinä koko ajan matkan varrella. Pullat on hyvin uunissa, sanoo päävalmentaja Sami Ristilä.

Viimeksi KooTeePee kyykytti Tampereen Ilvestä 4-0. Päävalmentaja kiittelee joukkuettaan hyvästä sitoutumisesta, vaikka alkukaudesta tuli kunnolla turpaankin. Kauden ensimmäisessä pelissä PK-35 rökitti kotkalaisia Vantaalla tylyin lukemin 5-0. Ohjelmassa on vielä yhdeksän peliä.

- Lähdimme kauteen haastajana ja olemme edelleen sarjan musta hevonen. On kiva katsoa, miten vähän joukkueita meidän yläpuolella on. Se antaa lisävirtaa. Emme me liigaan noususta ole vielä puhuneet, mutta se on oikeastaan siellä se ainut palkinto.

Vahvat kotipelit sytyttävät hiljalleen yleisöä

Yleisö on syttynyt FC KooTeePeen kiitoon hitaasti mutta varmasti. Kotipeleissä joukkue onkin ollut tähän saakka lyömätön. Nyt kotipelissä on päästy jo noin 1 400 katsojaan.

Mielestäni yleisö pitää ansaita. Mitään ei tule ilmaiseksi. Sieltä kun saadaan vielä se yksi kuuluisa lisävoima mukaan, niin tästä tulee hieno syksy.

Sami Ristilä

- Mielestäni yleisö pitää ansaita. Mitään ei tule ilmaiseksi. Sieltä kun saadaan vielä se yksi kuuluisa lisävoima mukaan, niin tästä tulee hieno syksy.

Moni fani odottelee jo kuumeisesti elokuun 26. päivän ottelua, jolloin KooTeePeen kotikentälle saapuu sarjaa johtava Valkeakosken Haka. Ristilällä pelissä on mukana myös henkilökohtaista latausta, sillä hän on tehnyt ennen Kotkaan tuloaan pitkän uran Hakan riveissä. Tulevaa peliä hän kuitenkin pitää vain pelinä muiden joukossa.

- Sarjan suola on, kun kärkijengit pelaavat vastakkain. Muut ottelut ovat vähintään yhtä tärkeitä. Kun pitkässä sarjassa pystyy voittamaan ne muut pelit, niin kärkiottelut ei ole niin ratkasevassa asemassa.

Veikkausliigassa liikaa pelejä

Suomalaisessa jalkapallossa Ristilä näkee paljonkin petrattavaa. Liigassa on hänen mielestään aivan liian kova pelitahti.

- Siellä on todella paljon pelejä, varsinkin Eurocup-joukkueilla. Laatu kärsii väkisin, jos vedät kolme ottelua viikon sisällä.

Jalkapallon Ykkönen on Ristilän mielestä muuttunut erittäin laadukkaaksi sen jälkeen, kun joukkueiden määrä pieneni.

- Tasoa pitäisi mitata niin, että vähintään sarjan kakkonen karsisi noususta Veikkausliigaan ja jopa kolmonen voisi järjestää jonkunlaiset mini-playoffsit.