1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Taidekeskus Salmelan lehdessä saama kritiikki houkutteli uteliaita kesällä

Tapahtuma teki tänä vuonna uuden kävijäennätyksen. Järjestäjien mukaan ennätystä ei voida kuitenkaan selittää mediassa sattuneilla selkkauksella.

Kulttuuri
Taidekeskus Salmela
Taidekeskus Salmela avaa ovensa viikonloppuna.Adam Bellgrau/Yle

Taidekeskus Salmelan tänä kesänä saama kritiikki saattoi tuoda taidekeskukselle uusia asiakkaita, myöntää toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala. Helsingin Sanomien kulttuurisivuilla julkaistiin aiemmin kesällä Salmelan kesänäyttelystä murska-arvio, joka herätti keskustelua julkisuudessa.

Monivyyhtinen tapahtumaketju kulminoitui lopulta tuohtuneeseen ja erityislaatuiseen mielipidekirjoitukseen samaisen lehden mielipidesivuilla, jossa vastattiin Taidekeskus Salmelan lytänneelle kriitikolle. Mielipidekirjoituksen oli kirjoittanut Suvimarja Waltzer, joka on taidekeskus Salmelan toiminnanjohtajan Tuomas Hoikkalan tytär. Mielipidekirjoituksen oli allekirjoittanut useampi muukin henkilö, mutta ilman kaikkien allekirjoittajien hyväksyntää. (siirryt toiseen palveluun)

Hoikkalan mielestä murskakritiikillä ja mielipidepalstalla sattuneella sekaannuksella ei voida selittää kuitenkaan taidekeskuksessa vierailleiden kävijämäärän kasvua. Salmelassa vierailee tänä kesänä 29 000 kävijää, mikä on taidekeskuksen uusin ennätys. Asiakkaiden määrä kasvoi viime vuodesta tuhannella ja kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Näyttely päättyy 11.8.

- Kritiikistä kummunneesta julkisuudesta on vaikea löytää mitään hyvää. Se meni niin överiksi koko arvio negatiivisuudessaan, että artikkeli menetti uskottavuutensa. Kävijämääriä tämä tapaus ei ole kuitenkaan laskenut. Pikemminkin se aiheutti sellaisen vastareaktion, että ihmiset halusivat tulla katsomaan, etteivät kommentit pidä lainkaan paikkansa. Se arvio meni niin överiksi negatiivisuudessaan, että menetti koko uskottavuutensa, kertoo Tuomas Hoikkala.