Koe uusi yle.fi

"Monitoimiareena uhka Pelle Hermannin leikkipuistolle"

Porin kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen pelkää, että Kirjurinluodon kärkeen suunniteltu monitoimiareena vaarantaisi suositun Pelle Hermannin leikkipuiston tulevaisuuden. Hän toivoo, että rakennuksen muita sijoittamisvaihtoehtoja tutkittaisiin vielä lisää.

kulttuuri
Pelle Hermanni -puistoa Kirjurinluodossa.
Yle

Porin kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen ei näe 20-vuotisjuhlaansa tänä vuonna viettävän Pelle Hermannin leikkipuiston tulevaisuutta välttämättä valoisana. Juhlavuotta varjostavat Ahosen mukaan jatkuva resurssipula puiston hoidossa sekä Porin kaupungin suunnitelmat kaavoittaa puiston kylkeen tila monitoimiareenalle.

- Siitä tulee todella iso ja massiivinen rakennus leikkipuiston sisääntuloon. On pelättävissä, että se voi vaikuttaa negatiivisesti tähän leikkipuistoon, Ahonen lataa.

- Miten se voisi vaikuttaa negatiivisesti puistoon?

- Esimerkiksi leikkipuiston saavutettavuus, että miten saadaan ratkaistua pysäköinti-, sisääntulo- ja huoltoreitit, hän perustelee.

Ahosen mukaan leikkipuiston käyttäjämäärät ovat olleet silmämääräisesti arvioiden kasvussa. Hänen mielestään monitoimiareenan muita sijoitusvaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia olisikin hyvä vielä tarkastella lisää.

- Ehkä kannattaa vielä panostaa esisuunnitteluun, Ahonen ehdottaa.

Kunnossapito-resurssit tiukilla

Kiiteltyyn Pelle Hermannin leikkipuistoon ei suunnitella Ahosen mukaan enää laajennuksia. Viime kesänä puistoon rakennettiin Angry Birds-leikkipaikka ja tänä kesänä alueelle avattiin suosittu liikennepuisto. Ahonen myöntää, että olemassa olevien leikkipaikkojen kunnossapito tuottaa puistotoimelle suuria vaikeuksia.

- Se (puisto) alkaa olla varsin varttuneessa iässä, ja siellä näkyy myös käytön jälkiä. Kyllä me todella ison haasteen edessä ollaan, Ahonen kertoo.

- Kyllä se suhteellisen turvallisena ja melko siistinä ollaan kyetty pitämään. Merirosvolaivan uusiminen on meille todella suuri haaste, joka on väistämättä edessä seuraavan kymmenen vuoden sisällä, Ahonen sanoo.

Leikkipuiston 20-vuotisjuhlat alkavat tänään. Pääjuhlaa vietetään lauantaina.