15 000 ilmaislippua jaossa Uuden Oulun juhlamusikaaliin

Mika Nuojuan ohjaamaan ja Iiro Rantalan säveltämään Oulun tuomaa -esityksiin jaetaan lippuja ensi viikosta lähtien. Esitykset nähdään elokuun lopulla.

Oulu

Oulussa juhlistetaan viiden kunnan yhdistymistä maksuttomilla musiikkiesityksillä. Oulun tuomaa -nimiset esitykset nähdään torstaina 29. ja 30. elokuuta ja ne ovat yksi uuden Oulun juhlavuoden päätapahtumista.

Oulun tuomaa -esitetään kaikkiaan kolme kertaa Oulu-hallissa. Jokaiseen esitykseen jaetaan noin viisituhatta lippua.

Ilmaislippuja voi noutaa maanantaista lähtien Oulu10:n palvelupisteestä Oulun keskustasta. Niitä on tarjolla myös Haukiputaan, Kiimingin, Yli-Iin, Ylikiimingin sekä Oulunsalon kirjastoissa. Lisäksi lippuja on saatavissa Oulun torilla ja Rotuaarilla liikkuvasta Riksasta.

Musiikkiesitys Oulun tuomaa on oululaislähtöisen Mika Nuojuan ohjaama. Orkesterina soittaa Oulu Sinfonia.

Oulun tuomaa -sävellys on Iiro Rantalan ja käsikirjoituksen ovat tehneet Minna Lindgren, Holle Holopainen ja Gilbert Granholm. Pääroolissa nähdään Oulun kaupunginteatterin näyttelijä Timo Pesonen ja muissa rooleissa Jukka Rasila, Petra Karjalainen, Mari Leppävuori ja Aki Pelkonen.

Orkesterina soittaa Oulu Sinfonia kapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla. Projektikuoron on valmentanut Mihkel Koldits.

Lippuja esitykseen saa enintään kuusi kappaletta hakijaa kohden.