Lätkälegendat ja tähtiartistit hyvän teossa

Huima joukko huippujääkiekkoilijoita ja eri alojen taiteilijoita on saatu mukaan Hämeenlinnassa sunnuntaina järjestettävään hyväntekeväisyystapahtumaan. Tempauksessa kerätään varoja lastensairaaloille.

Kotimaa
Pikku-Pena, Linda Vink, Henna Sara ja Hilpas Sulin poseraavat yhdessä
Timo Leponiemi / Yle

Leikkimielisessä jääkiekko-ottelussa kohtaavat HPK Old Stars ja Mansester Broilers. Lastenklinikoiden kummien tempauksessa kerätään varoja lastensairaaloille.

-Juoni on siinä, että tehdään hyvää yhdessä ja autetaan Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosastoa ja Tampereen yliopistollisen keskussairaalan lastenyksikköä tapahtumassa, sanoo tapahtuman puuhamiehenä toimiva Pentti Nyhom eli Pikku-Pena.

Vuoden hämäläiseksikin valitulla Pikku-Penalla on jo vuosikymmenien kokemus vastaavien tempausten järjestämisestä.

- Olen saanut suuren joukon ystäviä tähän mukaan ja siitähän se lähti, kun soitin Hilpas Sulinille. Hän tiesi heti, mistä on kyse. Esiintyjien ja pelaajien suhteen meillä on sellainen porukka, että oksat pois, kehuu Pikku-Pena.

Jäällä nähdään vanhoja tuttuja

-Mukana on nykyisiä ja entisiä jääkiekkotähtiä NHL:ää ja KHL:ää myöten, on liigapelaajia ja on legendoja. On myös huippuja muista urheilulajeista, kuten myös taiteilijoita, luettelee Pikku-Pena.

Erityisen iloinen hän on saadessaan mukaan myös todellisen kiekkoveteraanin, Lasse Oksasen.

Tampereen joukkue on Hilpas Sulinille varsin tuttu, samoin kuin hämeenlinnalaisten tiimi. Moni pelaajista on ollut jossain vaiheessa Sulinin valmennuksessa.

- He ovat kavereitani edelleenkin ja aina kun nähdään, juttu lentää. Jopa kaupunginjohtajamme Juha Isosuo, joka nuorempana kiekkoili, on mukana. NHL- ja liigakavereita löytyy. Molemmista joukkueista löytyy myös teatterilaisia. Hauska on nähdä, miten he pärjäävät jäällä.

Lastenklinikoiden Kummien tapahtuma Hämeenlinnan jäähallilla alkaa sunnuntaina 25.8. kello 14. Kiekko-ottelu alkaa tuntia myöhemmin.