Harjoituspelit käynnissä - pelikaanit pärskivät jääkylvyssä

SM-liigan harjoitusottelut ovat jo käynnissä, kun kausi starttaa syyskuun alussa. Joukkueessa eletään kriittisiä aikoja, kun pelaajat pitää saada kuntoon fysiikaltaan ja mieleltään. Liigan lähdettyä käyntiin Pelsut pääsevät jälleen Pasi Nurmisen jääkylpyyn, jonka hän aikoinaan rakennutti ammattikoululle.

urheilu
Pelicansin fysioterapeutti Juha Nakari
Juha-Petri Koponen / Yle

SM-liiga lähtee käyntiin syyskuun alussa ja tällä hetkellä eletään kriittisiä aikoja, kertoo Pelicansin fysioterapeutti Juha Nakari.

- Pelaajat harjoittelevat paljon, ja nivuset ovat kovilla. Erityishuomio on huoltavissa toimenpiteissä ja ongelmien purkemisessa. Kaudella arki pyörii kovaa vauhtia ja silloin keskitytään lähinnä fyysisen suorituskyvyn ylläpitämiseen. Arki on mielekkäämpää aikaa pelaajillekin.

Nakari kertoo, että fysioterapeutin huoneessa hieronnan ohella puretaan myös mieltä. Pitkät loukkaantumiset ja pärjääminen aiheuttavat paineita, joista on hyvä keskustella.

- On hyvä, että on paikka, jossa voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Täällä ei kaunistella.

Erinäköisillä irvistyksillä sinne mennään lantion aluetta huoltamaan ja jalkoja palauttelemaan.

Juha Nakari

Pasi Nurminen rakennutti aikoinaan Lahteen ammattikoululle jättimäisen kylpyammeen, jossa pelaajat pääsevät vilvoittelemaan kotiottelun jälkeen.

- Kylpy on edelleen huippukäytössä. Meillä on valtava jääsammio, josta ammennetaan kylpyyn jäätä kilotolkulla. Erinäköisillä irvistyksillä sinne mennään lantion aluetta huoltamaan ja jalkoja palauttelemaan. Kylvyllä on hyviä vaikutuksia, Nakari myöntää.