Kasitielle rahaa töiden aloitukseen

Valtiovarainministeriö esittää valtatie kahdeksan perusparannukselle ensi vuodeksi 20 miljoonaa euroa.

valtion talousarviot
Humikkalan risteys valtatie kahdeksalla
Humikkalan risteys Maskussa on yksi valtatie kahdeksan vaarallisimmista.YLE / Petra Ristola

Valtion budjettiesitys lupaa valtatie kahdeksan perusparannukselle ensi vuodeksi rahoitusta. Ministeriö esittää hankkeelle 20 miljoonaa euroa.

Summan avulla työt kyettäisiin käynnistämään Raision ja Maskun välillä. Tieosuus on tarkoitus nelikaistaistaa.

Kaikkiaan hanke maksaa noin 100 miljoonaa euroa.

Varsinais-Suomen liiton vs. edunvalvontajohtaja Janne Virtanen pitää summaa tyydyttävänä, mutta hankkeen aikataulutus arveluttaa.

- Hanke valmistuu tämän esityksen mukaan vuonna 2018 eli reilun neljän vuoden päästä. Tänä aikana tie on remontissa. Maakunnan näkökulmasta ajateltuna tämä on turhan pitkä aika. Käsitykseni mukaan tien olisi voinut toteuttaa valmiiksi vuoden 2016-2017 taitteessa, jos hanke olisi toteutettu tehokkaasti, Virtanen toteaa.

Myös Uudenkaupungin meriväylän parannus saa rahaa. Hankkeelle on luvassa ensi vuodeksi viisi miljoonaa euroa. Lopullisesti budjetin hyväksyy eduskunta.

Suojelurahoihin lisäystä

Janne Virtanen listaa budjettiehdotuksen myönteisiksi asioiksi Itämeren suojelurahat. Luvassa on 4,8 miljoonaa euroa. Summa kohdentuu erityisesti Saaristomeren ja Selkämeren valuma-aluiden hankkeisiin ja suojelutoimiin.

Uudenkaupungin väylän parannus saisi viisi miljoonaa. Myös saariston yhteysalusliikenteen palvelutaso kyetään turvaamaan 10,7 miljoonaan euron voimin.

Pettymys on laivanrakennukselle tarkoitetun innovaatiotuen puuttuminen, mutta Virtasen mukaan asiaan voidaan saada korjausta hallituksen budjettiriihessä ja lisäbudjettien yhteydessä.