Niko Kapanen: "Töitä yritetään hakea jostain koko ajan"

Niko Kapanen on luistellut reilun viikon verran visiiri huurussa HPK:n liigajoukkueen kanssa. Ilman sopimusta oleva HPK-kasvatti on viettänyt kesän Hämeenlinnassa ja treenannut hyvin. Uusi pelipaikka on haussa, mutta tietoa asioiden tilasta ei heru. Ritaripaitaan paluu ei kuitenkaan vielä ole ajankohtainen.

urheilu
jääkiekkoilija niko kapanen luistelee hpk:n harjoituksissa
Mikael Juntunen / Yle

Niko Kapasen pitkäaikainen työnantaja Ak Bars Kazan pisti joukkueen kesän aikana uuteen uskoon. Viime kausi oli Kapaselta ”ihan ok”, mutta mestaruutta havitelleelle suurseuralle se ei riittänyt. Sopimus purettiin kesken sopimuskauden.

Mitä tapahtui?

- Sopimus purettiin, muuta tietoa ei ole. Ei viime kausi mikään nappikausi ollut, mutta ei huonokaan. Edellytykset olisi tietysti itsellä ja joukkueella ollut parempaan.

Viisi kautta Kazanissa jätti mukavat muistot. Nyt ajatukset ovat jo tulevassa, ja verkot on heitetty vesille. Moni odottaa Kapasen pelaavan KHL:ssa.

- Katsotaan, katsotaan, sanoo Kapanen.

Kuinka lähellä uusi sopimus on?

- Turha siihen on lähteä kommentoimaan mitään. Töitä yritetään hakea jostain koko ajan, sanoo niukkasanainen yli 400 NHL- ja 350 KHL-ottelun konkarisentteri.

Sopimuksettoman miehen mukava kesä

Kasvattajaseuran paidassa on mukava kirmailla, vaikka harjoituksissakin. Kysymys paluusta HPK-paitaan saa aikaiseksi hymähdyksen.

- Toivottavasti ei ihan lähitulevaisuudessa. Tarkoitus olisi vielä toistaiseksi pelata ulkomailla, sanoo Kapanen, mutta pehmentää lausuntoaan heti perään.

- Ei minulla mitään sitä vastaan ole, jos tänne joskus tulisikin. Olisi hienoa pelata täällä, ympyrä sulkeutuisi. Mutta en ole asiaa vielä ajatellut enempää.

Takana on mukava kesä. Kausi päättyi ennen aikojaan ja MM-kisat jäivät väliin. Sopimuksettomalla miehellä on ollut siten aikaa perheelle ja kesänvietolle normaalia enemmän.

- Jos pelaisin Kazanissa, olisin ollut siellä jo pari viikkoa. Tämä normaalia pidempi loma on ollut mukavaa, on ehtinyt puuhailemaan muutakin. Kelit ovat olleet hyvät, perheen kanssa on ehtinyt olemaan ja treenattukin on hyvin.

Peliura jatkuu

Olympialaiset ovat tulevan kauden iso tavoite. Sen vuoksi 35-vuotias ikämies toivoo, että pelipaikka ratkeaisi mahdollisimman pian.

- Olisihan se mukava tietää, missä pelaa. Voisi vähän perheenkin kanssa suunnitella.

Yksi on selvää: peliura jatkuu ja isoa vastuuta haetaan edelleen. Mies on jälleen vuoden vanhempi ja viisaampi.

- Joo, kyllä sen huomaa totta kai, että palautumiseen menee pidempi aika kuin ennen. Kroppa on kovilla ja raskaammaksi käy koko ajan. Mutta sitä tietää jo omat tarpeet ja on pikku hiljaa muuttanut treenausta.