1. yle.fi
  2. Uutiset

Hovioikeuden presidentti: Tuomareiden käytös ei ole vaikuttanut päätöksentekoon

Helsingin hovioikeuden presidentin Mikko Könkkölän mukaan tuomareiden asiattomia puheita ja syytöksiä seksuaalisesta häirinnästä käsitellään ensi viikolla.

Kotimaan uutiset
Helsingin hovioikeus.
Yle

Helsingin hovioikeuden presidentin Mikko Könkkölän mukaan hovioikeuden tuomareiden käytös on ollut täysin sopimatonta. Hovioikeuden selvityksen mukaan tuomarit käyttävät asiatonta kieltä ja häiritsevät naistyöntekijöitä seksuaalisesti, uutisoi MTV3 torstaina (siirryt toiseen palveluun).

- Se on yleisesti sopimatonta ja erityisesti tuomarille sopimatonta. Eihän se hyvä asia ole, Könkkölä sanoo.

Könkkölä määräsi kaksi hovioikeudenneuvosta tekemään selvityksen, sillä aiemman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoselvityksen vastaukset antoivat aihetta jatkotutkimuksiin.

Könkkölän mukaan asiaton käytös ei ole ollut "kovin laajaa". Hän vakuuttaa, että asiattomuudet eivät ole vaikuttaneet hovioikeuden päätöksentekoon.

- Se on selvä, etteivät nämä asiat ole mihinkään juttuihin vaikuttaneet.

Lomien takia raportin tulosten takia jatkotoimenpiteitä ei ole tehty. Asiaa käsitellään toistaiseksi hovioikeuden sisäisenä asiana.

- Itse tulen ensi viikolla lomilta, niin sitten tähän asiaan palataan. Kyllä tämä asia tullaan varmasti monipuolisesti eri elimissä käsittelemään, Könkkölä sanoo.

Lue seuraavaksi