Lemillä muistellaan tänään Speden Raikulimaata

Viihdemies Spede Pasanen rakensi 1960-luvun lopulla Lemin Kuukanniemeen Raikulimaan. Tuhansia ihmisiä puoleensa vetäneen Raikulimaan värikkääseen menneisyyteen palataan tänään Lemillä.

Lemi
Raikulimaan Juhannuksen lehtimainos 1968
Yle Etelä-Karjala

Spede Pasasen Raikulimaa nousi vuonna 1968 vaivihkaa Lemin Kuukanniemeen. Viihdekeskus ja tanssilava vetivät yleisöä vuosina 1968 - 69. Silloin siellä järjestettiin isoja juhlia, joissa vieraili kuuluisuuksia ja suuria tähtiä. Vetonauloina olivat tietysti Spede Pasanen ja Simo Salminen. Raikulimaa loppui yhtä nopeasti kuin se syntyikin. Tammikuussa 1971 Pasanen möi maat Lemin kunnalle.

Lemin kotiseutuyhdistys kutsu tänään perjantaina kaikkia muistelemaan Raikulimaata ja kertomaan Raikulimaasta uusille sukupolville.

- Aluksi muistellaan Raikulimaan aikaa ja Spedeä noin tunnin ajan ja jatkoksi katsotaan Speden elokuva Pähkähullu Suomi, kertoo Lemin kotiseuutuyhdistyksen pj. Heikki Haiko.

Lemin Kotiseutuyhdistyksen tarkoituksena on tuoda alueen ja kansallisen perinteen lähihistoriaa tunnetuksi jo Raikulimaassa aikoinaan käyneille sekä nykyisille sukupolville. Tilaisuutta ovat Lemin Kotiseutuyhdistyksen lisäksi järjestämässä Taikalyhty, MTV ja kansallinen audiovisuaalinen arkisto KAVA.

Muisteluilta alkaa Lemin Kuukanniemen Hirvikalliolla 9.8. klo 18.30.