1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Tapsan Tahdit palasi juurilleen

Tapio Rautavaaran iskelmäperintöä kunnioittava kesätapahtuma Tapsan tahdit on muuttanut muotoaan, ajankohtaa ja järjestämispaikkaa. Kevyt musiikki soi Nokialla seuraavat kolme päivää.

musiikki
Jouni Keronen esiintyy Tapsan tahdeilla
Olkihattuun ja ruutupaitaan sonnustautunut Jouni Keronen avasi vuoden 2013 Tapsan Tahdit yleisöltä suuret suosionosoitukset saaneella Reissumies ja kissa -kappaleella.Anna Sirén / Yle

Jokavuotinen iskelmätapahtuma Tapsan Tahdit pyörähti perjantaina puoliltapäivin käyntiin Nokialla. Pirkkalalaistorilla koettiin nostalgisia hetkiä, kun lavalla palkittiin pitkäaikaisia tapahtuman tekijöitä. Tunnustukset saivat Markku Rahikkala, Timo Pälä, Turkka Mali ja Rainer Lehtinen.

Kolmipäiväisen festivaalin aikana päivät on pyhitetty kaikenikäisten maksuttomille tapahtumille ja illat populaarimusiikille.

Iskelmä Finlandia -palkintoa ei tänä vuonna poikkeuksellisesti jaeta lainkaan. Viime vuosiin nähden uutta on myös tapahtuman ajankohta, kertoo Jukka Heinämäki tapahtuman ensi kertaa järjestävältä Festmakers Finladilta.

- Meillä on ollut teemana "paluu juurille", ja kyllähän Tapsan tahdit on joskus aiemmin ollut myös elokuussa. Ajankohdan valinta tuli alunperin Nokian kaupungilta. Meistä se oli hyvä ajankohta, kun ei olla ihan siinä heinäkuun pahimmassa tapahtumaruuhkassa vaan enemmän koulun alkamistunnelmissa ja kesäloman loppupuolella.

- Toinen paluu entiseen on ollut tulo Pirkkalaistorille, joka on alkuperäisiä järjestämispaikkoja, Heinämäki kertoo.

Ensimmäiset Tapsan Tahdit järjestettiin Nokialla vuonna 1987 paikkakunnalla syntyneen Tapio Rautavaaran työn kunnioittamiseksi.

Lue seuraavaksi