1. yle.fi
  2. Uutiset

Keräilijä myy kokoelmansa - Abba-huutokaupan uskotaan tuovan liki miljoona kruunua

Kyseessä arvioidaan olevan maailman suurin Abba-huutokauppa. Keräilijä Thomas Nordin myy kokoelmansa, jota hän on kasvattanut vuosikymmenien ajan.

Ulkomaat
Abba-nukkeja näytteillä Tukholman huutokauppakamarilla 26. kesäkuuta 2013. Nuket ovat osa keräilijä Thomas Nordinin laajaa Abba-kokoelmaa.
Abba-nukkeja näytteillä Tukholman huutokauppakamarilla 26. kesäkuuta 2013. Nuket ovat osa keräilijä Thomas Nordinin laajaa Abba-kokoelmaa. Jonas Ekströmer / Scanpix/ EPA

Ruotsissa pidetään tänä viikonloppuna ennätyksellinen Abba-huutokauppa. Verkkohuutokaupassa on myytävänä muun muassa kaksi harvinaista levytystä. Kaikkiaan kaupan on 25 000 keräilijä Thomas Nordinin kokoelmaan päätynyttä Abba-esinettä. Joukossa on niin nukkeja, julisteita, kirjoja kuin muun muassa puukenkiä, jotka oli suunnattu yhdysvaltalaisille Abba-faneille.

Viikonlopun huutokaupasta arvioidaan kertyvän jopa 830 000 kruunua eli 95 000 euroa.

- Kokoelmani vie 37 muuttolaatikkoa. Olen melkein 50-vuotias, minun on aika siirtyä eteenpäin, Nordin on todennut. Hän on kerännyt kokoelmaasna vuodesta 1974, jolloin hän oli 9-vuotias.

Olen melkein 50-vuotias, minun on aika siirtyä eteenpäin.

Thomas Nordin

Huutokaupassa on muun muassa harvinaisia ruotsinkielisiä Abba-äänitteitä. Kaupalliseen levitykseen ne eivät päätyneet._ Hovas vittne_ äänitettiin manageri Stig "Stikkan" Andersonin 50-vuotisjuhliin 1981 ja Sång till Görel levy-yhtiön työntekijän Görel Hanserin 30-vuotisjuhliin vuonna 1979. Äänitettä on olemassa vain 50 kappaletta.

Kolme kuukautta sitten avattiin Tukholmassa Abba-museo. Se tehnee tarjouksia huutokaupassa, mutta Nordinin mukaan se ei ole kiinnostunut koko kokoelman ostamisesta.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi