1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sadetta piisasi, mutta yleisö jaksoi juhlia Jurassic Rockissa

Kolmipäiväinen Jurassic Rock -festivaali käynnistyi perjantaina 9.8. Mikkelin Visulahdessa. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa, ja ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä.

Mokoma Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Maakuntaan oli luvattu etukäteen viikonlopuksi rajuja ukkosmyrskyjä ja rankkasadetta. Pahoilta myräköiltä vältyttiin, mutta sadetta piisasi. Vettä alkoi sataa niskaan yhdeksän jälkeen rap-kollektiivi De La Soulin aloittaessa.

Yleisö kuitenkin jaksoi juhlia mukana. Yhtye pakotti peräti lehdistökuvaajat laittamaan kamerat maahan.

- Tänne ei ole tultu tekemään töitä, vaan juhlimaan, yhtye opetti kovapäisiä toimittajia.

Osa paikalle saapuneista yhtyeistä villitsi yleisöä myös Mikkeli-tietoudellaan. Esimerkiksi rapyhtye JVG jutusteli yleisölle heidän muutama viikko taaksepäin tapahtuneista seikkailuistaan Visulahdessa. Punkia soittava Pää Kii puolestaan intoutui mainostamaan paikallista kulttibaari KB:ta yleisölle.

Junayhteydet reistailivat

Perjantaina aamupäivällä kello 11 aikaan Helsingistä lähtenyt Intercity-juna IC 73 juna myöhästyi melkoisesti aikataulustaan. Juna saapui Mikkelin asemalle 2,5 tuntia aikataulusta jäljessä.

Tämä tarkoitti, että osa ajoissa matkaan lähteneistä festivaalivieraista joutui rynnimään leirintäalueelle vielä esiintyjien aloittaessa.

Eetu Jorkka, Niko Manula ja Tino Montonen Luumäeltä kertoivat junasta päästyään, että yhteyksien takkuilu ei ollut mukava yllätys.

- Ensiksi odotettiin päälle kaksi tuntia asemalla, sitten päästiin lastenvaunujen "hiljaisuuteen". Mennään katsomaan ihan mitä vaan, kunhan pääsisi paikan päälle, Montonen naurahtaa.

Suurin osa kävijöistä maakunnan ulkopuolelta

Perjantaina 10.8. Jurassic Rockissa kävi arviolta 7000 kävijää. Tapahtuman promoottori Jukka Holmstedt kertoo, että kävijämäärä lisääntyy viikonlopun mittaan.

Ennakkotiedot antavat hänen mukaansa viitteitä siitä, että kävijämäärä kasvaa tänään, ja varsinainen piikki kävijämäärissä nähdään huomenna. Tuolloin festivaaleilla esiintyy tapahtuman pääesiintyjä, yhdysvaltalainen metalliyhtye System of a Down. Tapahtuman kävijätavoitteena on koko viikonlopulta 21 000 kävijää.

Järjestäjille tuli täytenä yllätyksenä tieto, että suurin osa lipun ostaneista tulee Etelä-Savon ulkopuolelta.

- Saimme lipunmyyntikanavista tietoa, mistä kaupungeista lippua on ostettu. Yllättävä tieto on, että jopa 50 prosenttia lipuista on myyty Etelä-Savon ulkopuolelle. Jos jotain kaupunkia pitäisi mainostaa, niin kyllä se on pääkaupunkiseutu ja Helsinki, johon niitä lippuja on myyty eniten, promoottori Jukka Holmstedt kertoo.