1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Koko maa edustettuna Jurassic Rockin yleisömeressä

Jurassic Rock teki kävijäennätyksensä tänä vuonna. Samalla tapahtuma kasvoi pääesiintyjänsä System of a Downin ja kolmen päivän kestonsa vuoksi niin isoksi, että tapahtuman budjetti jouduttiin kolminkertaistamaan.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Tapahtuman promoottori Jukka Holmstedt ei pystynyt vielä tapahtuman päätyttyä kommentoimaan tarkemmin taloudellista menestystä. Omat kuitenkin tullaan mitä luultavimmin saamaan takaisin.

- Kävijätavoite ylittyi kolmelta päivältä ja mitään yllättäviä menoja ei tullut, Holmstedt myhäilee.

Koko viikonlopun kävijätavoite oli 21 00 henkeä.  Tapahtumassa kävi lopulta 26 000 festivaalivierasta. Noin puolet kävijöistä tuli maakunnan ulkopuolelta.

- Perjantaina 7000 rokkaajaa, lauantaina 8000 rokkaajaa, sunnuntaina 11 000 kävijää. Sunnuntaina ei enää hirvittävän paljoa enempää olisi voinut tulla, koska sisään olisi voinut ottaa maksimissaan 15 000 henkeä, Holmstedt laskee.

- Alkuviikosta tällä viikolla luvattiin kovia sateita. Tämä huolestutti, koska tämänlainen vaikuttaa ennakkomyyntiin, ja ennakkomyynti ei viimeisellä viikolla ollut tänä vuonna niin hyvää kuin aiempina vuosina. Lopulta kaikki sujui kutienkin mallikkaasti.

System of a Down toi kyyneleet silmiin

Tapahtuman varsinainen vetonaula oli yhdysvaltalainen metalliyhtye System of a Down. Samalla kun osa yleisöstä joutui poistumaan kohti kotia jo sunnuntaina, yhtyeen vannoutuneimpia faneja valui festivaaliporteista sisään. Yhtyettä oli lähdetty katsomaan niin Turusta kuin Rovaniemeltäkin.

Konsertin päätyttyä moni oli edelleen täpinöissä.

- Kun Lost in Hollywood lähti soimaan, niin pääsi itku. Olen kuunnellut System of a Downia pienestä pitäen, joten jo yhtyeen todistaminen oli hirveän tärkeää, Saarijärveltä Mikkeliin yhtyettä kuuntelemaan saapunut Ville paljastaa.

- Oli hyvä konsertti, mutta erilainen verrattuna Provinssirockissa pari vuotta sitten nähtyyn. Tällä keikalla bändi ei juuri puhunut yleisölle. Liittyisikö sitten niihin huhuihin, että yhtye olisi erkanemassa. Välispiikkejä olisin kaivannut huomattavasti enemmän. Nythän niitä ei ollut juuri ollenkaan, mikkeliläinen Saga tuumaa.

Ainoastaan jonoista palautetta

Kulunut viikonloppu sujui Etelä-Savossa poliisin silmin jopa yllättävän rauhallisesti. Jurassic Rockista ja koulunalusviikonlopusta huolimatta viikonloppu oli tehtävämäärältään korkeintaan tavallisen viikonlopun tasoa, kertoo ylikomisario Petri Isokuortti Etelä-Savon poliisilaitokselta.

Myös yleisö kiitteli Jurassic Rockin järjestäjiä. Moni kiitteli erityisesti sitä, kuinka etäisyydet lavojen, ravintoloiden ja leirintäalueiden välillä olivat pieniä.

Palautetta annettiin lähinnä ruuhkista, joita syntyi festivaalien päätyttyä festarikansan valuessa ulos Visulahdesta.

- Ihanat tämänlaiset pikkufestarit. Bajamajoja oli ehkä liian vähän. Narikkajonosta olisi pitänyt saada toimivampi. Siellä oli meidän lähtiessä paikaltakin monen sadan metrin jono, Helsingistä System of a Downia katsomaan tullut Reetta tuumaa.

Juttua on täsmennetty. Festivaalippujen ennakkomyynti oli vain viimeisellä viikolla aiempia vuosia heikompaa, ei kokonaisuudessaan aiempia vuosia heikompaa.