1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. perusparannus

Moni aloittaa koulun viipalerakennuksessa

Moni helsinkiläinen koululainen aloittaa kouluvuoden viipalerakennuksessa koulun pihalla. Monissa oppilaitoksissa on meneillään erilaisia perusparannuksia. Viimeisetkin koululaiset aloittavat koulutyönsä tällä viikolla.

Useissa Helsingin kouluissa tehdään edelleen korjaustöitä kouluvuoden alkaessa. Remontin alla ovat muun muassa Vesalan yläaste, Vuosaaren peruskoulu sekä Meilahden ala-asteen ja Stadin ammattiopiston Kullervonkadun toimipiste.

Myös Kulosaaren ala-asteen koulun oppilaat aloittavat lukuvuoden edelleen koulutontilla olevissa tilapäistiloissa. Uudet tilat Kulosaaren korttelitalossa valmistuvat vuoden 2014 talvilomaan mennessä.

Lisäksi Kannelmäen ja Ressun peruskouluissa on meneillään koulun pihan perusparannus. Myllypuron ala-asteen ja Åshöjdens grundskolan perusparannukset valmistuivat kesän aikana.

Perusparannukset etenevät tärkeysjärjestyksessä, jonka perusteena ovat terveellisyys, turvallisuus ja toiminnalliset muutostarpeet.

Uusiin tiloihin syksyllä pääsevät jo useat Stadin ammattiopiston opetuspisteet. Uusissa tiloissa aloittavat muun muassa turva-alan peruskoulutus sekä matkailu-, ravitsemis- ja catering-alan koulutuksen toimipiste.