TTY:n yt-neuvottelut alkavat - "talouden realiteetit ovat olemassa myös yliopistossa"

Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitos ilmoitti jo aiemmin lomauttavansa 23 työntekijää. Tampereella tavoitteena on säästää noin puoli miljoonaa euroa.

Kotimaa
Opiskelijoita kävelemässä Tampereen teknillisellä yliopistolla.
Petri Aaltonen / Yle

Tampereen teknillisen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan laitoksella käynnistyvät tänään keskiviikkona yhteistoimintaneuvottelut. Tavoitteena on säästää noin 500 000 euroa.

Laitoksen johtaja Lauri Sydänheimo arvioi, että joidenkin ryhmien akateemisessa tuloksessa ja taloudessa on toivomisen varaa.

- Talouden realiteetit ovat olemassa myös yliopistossa, sanoo Sydänheimo.

Neuvottelut koskevat lähes koko henkilökuntaa

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat laitoksen koko henkilöstöä lukuun ottamatta neljää tutkimusryhmää, joiden talous ja tuotanto ovat hyvässä kunnossa.

Neuvottelujen kohteena on 165 työntekijää. Edessä on enimmillään kymmenen henkilön irtisanomiset ja 50 henkilön lomautukset.

Myös osa-aikaistamiset, eläkejärjestelyt sekä tehtävien, prosessien ja toimintojen muutokset ovat mahdollisia työkaluja tilanteen parantamiseksi.

Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitos ilmoitti jo aiemmin lomauttavansa 23 työntekijää. Lomautukset aloitetaan elokuussa ja niitä jatketaan syksyllä, mikäli lisärahoitusta ei saada järjestettyä. Lomautusten pituus on korkeintaan noin kuukauden.