1. yle.fi
  2. Uutiset

Ekaluokkalaisen äiti: Olisipa kaikissa risteyksissä valot

Ekaluokkalaiset ovat tulleet liikenteeseen. Yhtä lailla tarkkaavaisuutta vaaditaan myös vanhemmilta.

Ensimmäinen luokka
Anu, Lilli ja Minttu Tuominen.
Tarja Hiltunen / Yle

Koulujen alkaminen tuo liikenteeseen polkupyörät, mopot, skootterit ja mopoautot. Koulujen edustoilla ruuhkaa aiheuttaa vanhempien kuljetusralli. Ahtailla kaduilla jonottavat autot tukkivat näkyvyyden ja aiheuttavat vaaratilanteita. Kouluissa toivotaankin vanhempien jättävän lapsensa kauemmas koulun portista.

Kerttulin koulun alue on yksi Turun hankalista katuosuuksista. Kapealla Kaarinankadulla risteilevät niin päiväkotilapset vanhempineen, alkuopetusluokkalaiset kuin myös lukiolaiset ja ammattikorkeakoululaiset etsien parkkipaikkaa. Kerttulin koulun rehtori Tapio Laine vinkkaa opiskelijoille parkkipaikaksi Kupittaan stadionin parkkipaikkaa.

Kadun ylitys huolestuttaa

Anu Tuominen saattoi ensimmäisen luokan aloittavan Minttu-tyttärensä tiistaiaamuna Kerttulin kouluun. Paikka on tuttu, koska Minttu oli päiväkodissa samassa rakennuksessa.

- Vaikka tie on tuttu, olemme käyneet läpi liikennesääntöjä ja sitä, miten kadun yli mennään. Olisipa vaan kaikissa risteyksissä valot, huokaa äiti.

- Täytyy vaan luottaa, että lapsi osaa mennä yksinään ja muu liikenne huomioi lapset.

Turun kaupunki on koonnut nettisivuilleen karttoja, joista näkee koulujen lähettyvillä olevat mahdolliset vaaranpaikat ja muun muassa pyörätiet.

Lue seuraavaksi