Tulipalossa kotinsa menettänyt rovaniemeläisperhe pääsi uuteen kotiin

Perhe on asunut tulipalon jälkeen viikon verran tilapäismajoituksessa, mutta vakituisemmaksi kodiksi on nyt järjestynyt omakotitalo vuokralle. Perheen hyväksi organisoitu keräys tuottaa myös mukavasti tulosta.

Kotimaa
Lähikuva 5. elokuuta palaneesta talosta
Yle
Lähikuva 5. elokuuta palaneesta talosta
Kuuntele FC Lynxin puheenjohtajan Pekka Saarisen haastattelu.

Perhe pääsi muuttamaan maanantaina uuteen kotiin, joka löytyi läheltä omaa, viikko sitten Nivavaarassa palanutta omakotitaloa. Täten perheen lapset voivat käydä tuttua kouluaan lähes kuten ennenkin.

- Lapset ovat olleet koulussa iloisia, mikä on minun mielestäni tärkeintä, keräystoiminnasta vastaava FC Lynxin puheenjohtaja Pekka Saarinen sanoo.

Saarisen mukaan perheen arki on lähtenyt sujumaan hyvin, kun otetaan huomioon, että tulipalo tuhosi talon lisäksi perheen koko muunkin omaisuuden. Jalkapalloseura FC Lynxin organisoimalla avustuskeräyksellä perheelle saatiin nopeasti ensi hätään tarvittavat vaatteet ja muutenkin tekstiilipuoli alkaa olla koossa.

- Joitain verhoja tai mattoja voidaan vielä tarvita, kun nyt tiedetään uuden kodin ikkunoiden määrä ja mattojen tarve. Myös perheen isän vaatevalikoimaan kaivataan hieman täydennystä.

Huonekalut keräystuotoilla

Uusi koti on vielä huonekaluista aika tyhjä, mutta niitä päästään hankkimaan muun muassa avustustilille kertyneillä varoilla. Tiliin tarvittava lupa saatiin viranomaisilta viime viikolla nopeasti ja vaikka tili on FC Lynxin nimissä, sen tuotto ohjataan lyhentämättömänä ahdinkoon joutuneelle perheelle.

- Olen erittäin positiivisesti yllättynyt tämänhetkisestä saldosta. Tilille on muutaman päivän aikana kertynyt 3000 euroa, Pekka Saarinen iloitsee.

- Käytännössä kaikki summat on olleet aika pieniä, muutama isompi lahjoittaja on joukossa. Mutta perheelle ovat nyt isoja rahoja ne kympit ja kaksikymppiset, jotka eivät ole välttämättä isoja lahjoittajille, Saarinen lisää.

Kun mukaan lasketaan viime viikon junnupelien kanttiinimyynnistä kertyneet varat, koossa on jo neljä ja puolituhatta euroa.

- Rahakeräys perheen hyväksi jatkuu vuoden loppuun saakka ja muistutamme siitä silloin tällöin seuran kotisivuilla, Pekka Saarinen sanoo.

FC Lynxin sivuilta voi seurata myös, mitä tarvikkeita perhe kulloinkin tarvitsisi.

- Nyt juuri olisivat kattilat ja kapustat tarpeen, mitään sellaisia ei ole, Pekka Saarinen huomauttaa.

Piristystä Simerockista

FC Lynxin puheenjohtajan Pekka Saarisen mukaan perheen toipuminen tapahtuneesta ei käy hetkessä. Hänen tietojensa mukaan vaikuttaa myös siltä, että palanutta omakotitaloa ei voi korjata, vaan se pitäisi rakentaa kokonaan uudestaan.

Aikaavievään elämän uudelleen rakentamiseen järkyttynyt perhe sai Pekka Saarisen mukaan kuitenkin odottamattoman piristyksen viikonloppuna.

- Entinen pelikaveri Sime Yliaska kuuli asiasta ja halusi auttaa. Hän hommasi koko perheelle liput Simerockiin viikonlopuksi. Perheenjäsenet olivat erittäin tyytyväisiä asiasta ja pääsivät vähän irti siitä, mitä ovat kokeneet. Kun lapset näkivät ja kokivat rockfetareilla iloa, vanhemmatkin hieman hymyilivät.