Pietarsaareen maahanmuuttajien kielikeskus

Työväenopistot aloittavat maahanmuuttajien kielikurssit. Rehtorin mukaan kaupunki säästää rahaa, kun opetus siirtyy naapurikunnilta Pietarsaaren työväenopistojen hoidettavaksi.

kansanopistot
Sarah Ameyaw
YLE

Pietarsaaren kaupunki on ostanut aiemmin maahanmuuttajien kieltenopetuksen Kruunupyyltä ja Uudestakaarlepyystä. Nyt kaupungin työväenopistojen alaisuudessa käynnistyy maahanmuuttajien kielikeskus. Pietarsaaressa alkaa kaksi suomen kielen ja yksi ruotsi kielen ryhmä. Yksi ryhmä on tarkoitettu luku- ja kirjoitustaidottomille maahanmuuttajille.

– Minusta naapurikaupungeille maksettava rahamäärä oli päätä huimaava. Sen takia aloin viemään asiaa eteenpäin, koska omissa oppilaitoksissamme on samaa osaamista, sanoo suomenkielisen työväenopiston rehtori Pentti Silvennoinen.

Kielikeskuksen opetuskoordinaattina toimii Anita Wisen. Opetus on osa maahanmuuttajien integrointia. Suomen tai ruotsin kielen osaaminen on välttämätöntä edellytys työpaikan tai ammatillisen koulutuspaikan saamiseksi ja toimimiseen yhteiskunnassa.

– Tavoitteena on, että opiskelijat pystyisivät suorittamaan kahden vuoden aikana hyvin arvosanoin suomen tai ruotsin kielen kielitutkinnon, sanoo Silvennoinen.