Guggenheimia puitiin Helsingin kaupungintalolla laihoin tuloksin

Osallistujat pitivät Guggenheim-kokousta kuitenkin tarpeellisena.

kulttuuri
Designmuseon johtaja Jukka Savolainen ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö (taustalla) kertoivat keskusteluista Helsingin kaupungintalolla tiistaina 13. elokuuta 2013.
Designmuseon johtaja Jukka Savolainen ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö (taustalla) kertoivat keskusteluista Helsingin kaupungintalolla tiistaina 13. elokuuta 2013.Aliisa Piirla / Lehtikuva

Helsingin kaupungintalolla käytiin tiistaina tärkeää, mutta melko tuloksetonta keskustelua syyskuussa jätettävästä Guggenheim-ehdotuksesta. Paikalle oli kutsuttu Suomen merkittävimpiä taidevaikuttajia keskustelemaan mahdollisen hankkeen toisesta kierroksesta. Mitään kouriintuntuvaa ei neuvonpidosta jäänyt käteen, koska virallista ehdotusta ei vielä ole.

Osallistujia puhuttivat tutut teemat kuten Guggenheimin rahoitus.

- Se on ihan selvä, kun puhutaan isoista kulttuurihankkeista, niin rahoituskin nousee aina esiin. Puhuimme problemaattisuudesta ja siitä, mikä julkisuudessakin on ollut esillä, että tämän tyyppisissä hankkeissa yksityisen rahoituksen osuus pitäisi olla aika merkittävä, sanoi Designmuseon johtaja Jukka Savolainen kokouksen jälkeen.

Taidekriitikko Otso Kantokorven mukaan taidevaikuttajat eivät kuitenkaan saapuneet turhaan Helsingin kaupungintalolle.

- On hyvä, että eri instituutioiden edustajat pystyvät jakamaan sekä omaa erityisosaamistaan että erityishuoliaan. Kyllä siinä selkiytyy resurssien tarpeet ja toisaalta yhteinen kuva siitä, mikä voi olla elävää kulttuuria jossain maassa tai kaupungissa ja mitä siihen tarvitaan, Kantokorpi totesi.