1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikko Kouki jättää Oulun kaupunginteatterin

Mikko Kouki ei jatka Oulun kaupunginteatterin johdossa. Onko hän seuraava Turun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja?

Mikko Kouki
Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki.
YLE

Mikko Koukin työsuhde Oulun kaupunginteatterin taiteellisena johtajana päättyy vuoden 2014 helmikuussa.

Olen ollut puolitoista vuotta joka viikko kaksi yötä junassa, usein vieraiden ihmisten kanssa pienessä kopissa.

Mikko Kouki

- Pitkään harkittuani päätin jättää kolmen vuoden jatko-option käyttämättä. Johtajakauteni päättyy sopimuksen mukaisesti. Edessä oleva puoli vuotta tehdään täysillä töitä Oulun teatterielämän hyväksi, toteaa Kouki Oulun kaupunginteatterin tiedotteessa.

Arvailut Turun kaupunginteatterin taiteellisesta johtajasta käyvät kuumana. Ratkaisua odotetaan elokuun aikana.

- Kouki on ansioillaan varsin varteenotettava hakija taiteelliseksi johtajaksi, myöntää Turun kaupunginteatteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Maija Kyttä.

Tulevaisuus selviää lähiaikoina

Yle Turku kysyi myös suoraan Mikko Koukilta, tarkoittaako Oulussa lopettaminen sitä, että hän on tulossa Turun kaupunginteatteriin johtajaksi.

Kouki on ansioillaan varsin varteenotettava hakija taiteelliseksi johtajaksi.

Maija Kyttä

- Se on asia, jota en voi tässä kohtaa kommentoida. Niistä tiedotetaan, jos ja kun sen aika on, Kouki kiertelee.

Hän kieltää, että päätökseen jättää Oulu sisältyisi mitään dramatiikkaa.

- Työsopimukseni Oulun kaupunginteatteriin oli kahden vuoden mittainen, se päättyy helmikuun lopussa. Pitkään harkittuani päädyin siihen, että en ota kolmen vuoden optiota enää vastaan, vaikka sellaista kovasti tarjottiin.

Yöjunat tulivat liiankin tutuiksi

- Vaakakupissa painoi paljon perhe ja koti Turussa. Olen ollut reilu puolitoista vuotta kaksi yötä joka viikko junassa ja usein vielä vieraiden ihmisten kanssa pienessä kopissa. Sillläkin oli iso merkitys.

Mikko Kouki oli perustamassa turkulaista Linnateatteria vuonna 2003. Hän toimi sen johtajana aina Ouluun lähtöönsä saakka. Oulun kokemusta hän kuvaa erittäin hyödylliseksi.

- Kun pienestä Linnateatterista siirtyi isoon laitokseen, jossa on yli sata työntekijää, niin kyllä oppi paljon asioita. Muun muassa hallinnosta ja laajan repertuaariteatterin pyörittämisestä. On ollut monta näyttämöä ja monia ensi-iltoja.

Lue seuraavaksi