Pesäkarhut valmistautui pudotuspeleihin hörpyllä suuvettä

Porin Pesäkarhujen kapteeni Carita Toiviainen kumoaa Urheilulehden väitteet porilasjoukkueen huonosta hengestä. Joukkue himoaa mestaruutta.

urheilu
Porin Pesäkarhujen kapteeni Carita Toiviainen.
Porin Pesäkarhujen kapteeni Carita Toiviainen odottaa innolla keskiviikon pudotuspeliä Vuokattia vastaan.Jari Pelkonen / Yle

Porin Pesäkarhujen kapteeni Carita Toiviainen on tyytyväinen sekä omaan että joukkueen menestykseen naisten Superpesiksen runkosarjassa. Pesäkarhut sijoittui runkosarjan kakkoseksi ja Toiviainen itse voitti kärkilyöntitilaston.

- Tavoiteltiin kahden sakkiin ja sinne päästiin. Tästä on hyvä lähteä pudotuspeleihin.

Julkisuudessa on väitetty, että joukkueen sisällä kaikki ei olisi ihan kunnossa. Urheilulehdessä kerrotaan, että henki Pesäkarhuissa on huono. Toiviaisen mukaan joukkueessa on naureskeltu jutulle.

- Pidimme tiistaina pienen play off -hengen kohotuksen ja huuhtelimme suuvedellä alas väitetyn huonon hengen, Toiviainen kuittaa.

Toiviainen itse jatkaa uraansa Pesäkarhuissa mielellään.

- Kymmenen vuotta olen pelannut täällä, enkä ole vielä törmännyt huonoon henkeen. Jatkan uraan Porissa mielelläni. Moni muukin on allekirjoittanut jatkosopimuksen.

Pitkät pelimatkat rasittavat

Keskiviikkona Pesäkarhut aloittaa pudotuspelinsä kohtaamalla kotikentällään Vuokatin. Sääennuste lupaa 15 astetta ja mahdollisesti sadetta ja ukkosta.

- Rankkasade ei kyllä ole paras lyöntikeli, mutta voitto on otettava, oli sää mikä tahansa, kapteeni Carita Toiviainen sanoo.

Seuraava ottelu on lauantaina Vuokatissa ja sunnuntaina pelataan taas Porissa. Matka Porista Vuokattiin kestää kahdeksan tuntia.

- Kyllähän pitkä välimatka tietysti vaikuttaa. On se tosi pitkä matka. Toivottavasti ensi viikolla ei enää tarvitse lähteä, vaan saataisiin siihen tärkeä lepoviikko. Tämä vaatii meiltä kolmea voittoa.

Toiviainen luottaa siihen, että Vuokatti voidaan voittaa Pesäkarhujen peruspelillä.

- Pudotuspelit on toki ihan eri juttu kuin runkosarjan ottelut. Yksi läpilyönti voi kääntää ottelun.