Saksasta odotettua vahvempi kasvulukema vaalien alla

Saksa oli vajota alkuvuonna taantumaan, mutta syksyn tullen kansalaisilla on kaikki syyt optimismiin, sanoo kasvuluvusta riemastunut talousministeri.

Saksan vaalit

Euroalue nousi taantumasta, ja Saksa teki urotyöstä leijonanosan.

Saksan bruttokansantuote kasvoi huhti-kesäkuussa 0,7 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Kasvulukema on reippain sitten alkuvuoden 2012, mikä ilahduttanee suuresti liittokansleri Angela Merkeliä viisi viikkoa ennen liittopäivävaaleja.

Saksalla on nyt kaikki syyt optimismiin, kun talouden heikko ajanjakso on karistettu harteilta, sanoo talousministeri Philipp Rösler. Saksan talous oli miinuksella viime vuoden lopussa, mutta taantumaan asti talousmahti ei vajonnut. Vuoden ensineljänneksellä talous ei kasvanut eikä kutistunut.

Paikallisen tilastoviraston mukaan yritysten investoinnit koneisiin ja tarvikkeisiin virkistyivät ensi kertaa puoleentoista vuoteen, mitä pidetään osoituksena tulevasta talouskasvusta.

Talousministeriö, keskuspankki ja ekonomistit eivät odota kasvulta suuria loppuvuonna, koska Saksan ulkopuolinen talous on edelleen huteralla tolalla.

Lähteet: Reuters