Mystinen vika pimensi digiboxeja

DNA:n kaapelipäivitykset ovat pimentäneet kymmeniä digiboxeja Lahden seudulla. Verkko-operaattori ei vielä ole päässyt vian alkulähteille.

Kotimaa
YLE

DNA:n televisioliiketoiminnan johtajan Mikko Saarentauksen mukaan vika on mystinen, paikallinen ja koskee vain yhtä laitemallia.

- Havaintoja on tehty Lahden alueelta. Vika ilmenee siten, että digiboxi jumittuu Nelonen-kanavalle siirryttäessä, eikä reagoi kaukosäätimeen.

Ongelman syytä selvitetään parhaillaan yhdessä laitteen maahantuojan kanssa.

Samaan aikaan alkuviikosta käynnistynyt markkinointikampanja HD- kanavien ilmaiskatselusta ei Saarentauksen mukaan ole syy vikaan.

Niin monta laitetta ei voi mennä yhtä aikaa rikki, sanoo tavaratalopäällikkö Janne Kalliojärvi.

Janne Kalliojärvi

- Pääsemme asiassa eteenpäin, kunhan saamme Topform ja HD Thunder –digibokseja testaukseen. Mittareiden mukaan kaiken pitäisi muuten olla kunnossa verkossa.

Mittava määrä kyselyjä

Lahdessa kyseisiä boxeja on ollut myynnissä mm. Gigantissa jo useamman vuoden ajan.

Keskiviikon puoleen päivään mennessä kyselyjä oli Gigantin Launeen myymälään tullut jo yli 30.

_ - _Meillä alettiin epäillä, että kyseessä ei ole laitevika, kun ilmoituksia alkoi tulla useampia. Huoltovastaavamme päätteli, että niin monta laitetta ei voi mennä yhtä aikaa rikki, sanoo tavaratalopäällikkö Janne Kalliojärvi.

Vian mykistämät laitteet saa virkistymään irrottamalla digiboxin virta- ja antennijohto, palauttamalla tehdasasetukset, liittämällä laite toimenpiteen jälkeen takaisin johtoihin ja hakemalla kanavat uudelleen.

- Toimenpide on varsin yksinkertainen, mutta toki se täytyy tietää. Olemme jakaneet ohjeita täältä asiakkaillemme ja niillä laitteet on saatu kyllä taas toimimaan.