Tietovuotaja Manning pyysi anteeksi Yhdysvalloilta

Bradley Manningin mukaan hän oli tietoinen teoistaan, muttei osannut ennalta arvata kaikkia tietovuodon negatiivisia vaikutuksia.

Ulkomaat
Sotilaspoliisi saattaa Wikileaks-vuodoista syytettyä Bradley Manningia heidän saapuessaan oikeudenistuntoon Fort Meaden sotilastukikohtaan.
Sotilaspoliisi saattoi Wikileaks-vuodoista syytettyä Bradley Manningia tämän saapuessa oikeudenistuntoon Fort Meaden sotilastukikohtaan Marylandissa 30. heinäkuuta.Mark Wilson / Getty Images / AFP / Lehtikuva

Salaisia tietoja Wikileaks-sivustolle vuotanut Bradley Manning on pyytänyt oikeudenkäynnissä anteeksi Yhdysvalloilta ja muilta, joita hänen tekonsa ovat vahingoittaneet. Manning lausui anteeksipyynnön sotilastuomioistuimen kuulemistilaisuudessa Marylandin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

- Olen pahoillani siitä, että tekoni ovat vahingoittaneet ihmisiä. Olen pahoillani, että vahingoitin Yhdysvaltoja, Manning sanoi puheenvuoronsa alussa.

Manningin mukaan hän oli tietoinen teoistaan, muttei tekohetkellä uskonut tietovuodon aiheuttavan vahinkoa. 25-vuotias sotilas totesi, että kolme viime vuotta ovat olleet hänelle opettavainen kokemus.

Tietovuotaja Bradley Manning on ollut pidätettynä Yhdysvalloissa yli kolme vuotta. Noin viikko sitten oikeus totesi hänet syylliseksi mm. viiteen vakoilutapaukseen, viiteen varkauteen, tietokoneella tehtyyn petokseen ja sotilasrikkomuksiin. Tällä hetkellä Manning odottaa tietoa vankeustuomionsa pituudesta.

Lähteet: AP, Reuters