1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Amerikkalaisketjut valtaavat Helsingin keskustan paraatipaikat

Amerikkalaiset ravintolaketjut saapuvat Helsinkiin rytinällä. Kaupunkiin avataan pian sekä Starbucks-kahvila että hampurilaisketju Burger King. Esimerkiksi Burger King sijoittunee keskeiselle paikalle Mannerheimintielle, Baker's-ravintolan tilalle.

Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA

Starbucks avaa pian ovensa Akateemisen kirjakaupan tiloissa aivan pääkaupungin keskustassa. Maailman toiseksi suurin hampurilaisketju Burger King aikoo taas avata pääkaupunkiseudulla muutaman ravintolan ennen vuodenvaihdetta.

Tulevien ravintoloiden paikkoja ei ole vielä lyöty lukkoon, kerrotaan Resteliltä, joka tuo hampurilaisketjun Suomeen franchise-sopimuksen avulla.

Yksi suunniteltu kohde Burger Kingin lippulaivaravintolalle sijaitsee nykyisen Baker's-ravintolan tiloissa Mannerheimintiellä. Ydinkeskustan perinteinen tila vaatii tosin rakennusluvan. 

- Teemme kovasti töitä sen eteen, että saamme yksi tai kaksi yksikköä auki Helsingissä tämän vuoden aikana. Baker's-liikepaikka on yksi, jonka eteen tehdään töitä, mutta meillä on myös muut verkot vesissä. Kun ensimmäinen saadaan auki, niin sen jälkeen niitä putkahtaa kuin sieniä sateella, keväällä sitten lisää, sanoo toimialajohtaja Leena Turunen Resteliltä.

Hampurilaisketjun piti rantautua huhujen mukaan Jätkäsaareen jo vuonna 2010.