Virran muistomerkki on rahaa vaille valmis

Sysmään suunniteltu laulaja Olavi Virran muistomerkki on vaarassa kaatua rahapulaan. Sysmän kunta on lupautunut kustantamaan osan hinnasta, mutta muistomerkille haetaan nyt kuumeisesti sponsoreita.

kulttuuri
Olavi Virta yhtyeineen esiintyy.
YLE, tesvisio

Muistomerkin arvioidaan maksavan 50 000 euroa. Suurin osa rahoista pitäisi koota sponsoreilta ja kansalaiskeräyksellä. Sysmän kunta on lupautunut mukaan 10 000 eurolla. Summa on harmittavan vähän, sanoo muistomerkin suunnittelussa mukana olevan Sysmän Lions klubin puheenjohtaja Olavi Peltola.

- Siinä jää sponsoriosuudelle niin suuri osuus, että me kokoonnumme tällä joukolla perjantaina miettimään, mitä tapahtuu tästä eteenpäin ja miten sponsoreita löytyy. Tässä on sellainen ongelma, että kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö tarvitsee kuitenkin aikaa tämän tekemiseen ja meidän täytyisi syksyn aikan tilata se ja silloin pitäisi olla aika lailla rahat kasassa.

Muistomerkkiä on suunnitellut Lions klubin kanssa joukko muita sysmäläisiä toimijoita. Muistomerkki haluttaisiin saada valmiiksi vuoteen 2015 mennessä, jolloin Sysmästä kotoisin olevan Olavi Virran syntymästä tulee sata vuotta.

Merkki on tarkoitus sijoittaa Sysmän vanhalle torille. Kuvanveistäjä Pyykkö on jo tehnyt muistomerkistä luonnoksen ja pienoismallin.

- Helsingissä on Sibeliusmonumentti, joka on saanut suuren kunnian. Tästä on tarkoitus tehdä kevyen musiikin monumentti. Tärkeää on se, miten sysmäläiset tähän suhtautuvat ja löytyykö tähän hyvä henki. Aikataulu on tässä touhussa se haaste, Peltola tuumaa.

Muistomerkin sponsorointiin on tarkoitus hakea valtakunnallinen keräyslupa.