1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Fazer investoi jälleen Lappeenrantaan

Fazerin Lappeenrannan karkkitehtaalla aloitti vasta tässä kuussa uusi suklaarakeistamolinja. Nyt tehtaalle on suunnitteilla jo seuraava suuri investointi.

Hedelmäkarkkien valmistusta Fazer makeisten Lappeenrannan tehtaalla. Kuva: YLE

Fazer jatkaa investointeja Lappeenrannan makeistehtaalla. Uusi lakritsin tuotantolinja aloittaa toimintansa ensi vuonna. Kokonaisuudessaan investointien määrä on yli kaksi miljoonaa euroa.

Jo toteutuneista investoinneista viimeisimpänä on käyntiin päässyt suklaarakeistamon uusi tuotantolinja, jolla tuotanto alkoi tässä kuussa.

Fazerin Lappeenrannan makeistehtaan johtaja Taisto Pitkäsen mukaan makeistuotanto Lappeenrannassa on kasvanut tasaisesti ja viime aikoina vauhti on vain kiihtynyt.

- Tuotantoa ollaan keskittämässä tänne strategian mukaisesti, joten tarvitisimme lisäkapasiteettia, Pitkänen kertoo.

Uusia työpaikkoja tuotannon kasvun myötä

Uudet tuotantolinjat mahdollistavat myös uutuuksien tekemisen. Lakritsin tuotanto on täysin uutta Lappeenrannassa ja sillä uskotaan olevan hyvät mahdollisuudet tuotannon kasvattamiseen.

- Uutuudet ovat merkittävä osa tätä meidän bisnestämme ja sitä kautta on mahdollista jatkossa luoda myös uusia työpaikkoja, Pitkänen kertoo.

Makeistehtaan rakeistuslinjan ja uuden lakritsilinjan lisäksi Fazerin Lappeenrannan leipomon investoinnit ovat tuoneet työtä sekä paikallisille fazerilaisille että eteläkarjalaisille alihankkijoille.